Huligani nosili drvene palice: Banjalučka policija u saopštenju opisala tuču "lešinara" i "delija" na Trgu Krajina (VIDEO)

19.07.2023

13:50

0

Autor: D. P.

Huligani nosili drvene palice

Huligani nosili drvene palice: Banjalučka policija u saopštenju opisala tuču "lešinara" i "delija" na Trgu Krajina (VIDEO)
Ilustracija - Copyright MN Press

"Zvezdin karavan" u Banjaluci, koji je zamišljen kao proslava svih trofeja Crvene zvezde u Republici Srpskoj, pretvorio se u huliganski pir u kojem su učestvovali navijači Borca i crveno-belih.

Policija je brzo reagovala, ali do sukoba je ipak došlo, pa se trenutno radi na otkrivanju počinioca sa obe strane.

Ovim povodom, polcija je izdala sledeće saopštenje:

- Sprečen je sukob navijača u većem obimu. Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 18. jula 2023. godine oko 18.50 sati, u toku vršenja obezbeđenja javnog skupa pod nazivom "Zvezdin karavan", koji se održavao na Trgu Krajine, uočili su da se navijačke grupe FK Crvena Zvezda i FK Borac kreću jedna prema drugoj u nameri fizičkog obračuna - navedeno je u saopštenju PU Banja Luka.

 

- Navijačke grupe su imale po oko 50 pristalica a neki od navijača FK Borac su nosili i drvene palice. U cilju sprečavanja narušavanja javnog reda i mira u većem obimu policijski službenici su pravovremeno reagovali i pozicionirali se između navijačkih grupa, čije pristalice su nasrtale jedni na druge. Tom prilikom, dva policijska službenika su zadobila telesne povrede (prelom prsta i oteknuće oka – nastalo pri prskanju peper spreja tzv. suzavac). Lišeni su slobode S.A. iz Banje Luke zbog počinjenog krivičnog dela "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje" i S.V. iz Prijedora zbog počinjenih prekršaja iz člana 12. i 24. Zakona o javnom redu i miru.

BONUS VIDEO:

Košarkaški savez Srbije

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike