Duljaj se ne opterećuje što je Partizan otpisan, želi pojačanja što pre: Tražio sam da se proces dovođenja igrača ubrza!

15.07.2023

23:02

0

Autor: A. Š.

Trener Partizana podvukao crtu posle desetodnevnog rada u Sloveniji

Duljaj se ne opterećuje što je Partizan otpisan, želi pojačanja što pre: Tražio sam da se proces dovođenja igrača ubrza!
Nikolić, Duljaj i Kanute - Copyright FK Partizan/Foto Sandić

Fudbaleri Partizana ulaze u završnu fazu priprema za novu sezonu. Posle dugo vremena crno-beli nisu u javnosti svrstani među favorite za osvajanje šampionske trke. Moglo bi se reći pre da su izabranici Igora Duljaja otpisani, što mladog stratega previše ne uzbuđuje.

- Iskren da budem niti čitam niti slušam. Imam oči, mogu da vidim šta imam, a šta nemam. Neka nas otpisuje ko god hoće, možda je to i dobro. Ne znam šta da vam kažem. Ne opterećujem se – istakao je trener Partizana u razgovoru sa novinarima posle spuštanja zavese na 15 dana rada u Sloveniji, koji su završeni porazom od Šturma u Gracu.

- Uvek može i treba bolje, protivnik (Šturm) je bio malo ozbiljniji i videli ste kako je to izgledalo. Prvo poluvreme je bilo sasvim korektno što se nas tiče. U drugom je bilo dosta prostora, mešali smo, stavili smo neke igrače koji nisu igrali na svojim pozicijama, jer sam hteo da vidim ja, ali i drugi, čime raspolažemo. Utakmica sa Šturmom je drugačija jer imaju veći motiv kada igraju protiv boljih ekipa, moraš više da se angažuješ, da budeš koncentrisaniji – kazao je Duljaj i dodao:

- Ima tu još mnogo grešaka i detalja koje ni ne vidite, a meni lično smetaju, ali to je dug, dug, dug proces. Imamo dosta mladih igrača, želeo sam da osete šta znači seniorski fudbal, tako da je bilo i pozitivnih i negativnih stvari. To ćemo da ispravljamo u hodu već kad se budemo vratili. Čekamo ova pojačanja da se uklopimo, to će malo da traje, taj proces prilagođavanja, ali kao što sam i rekao nemam problem sa time, ne tražim nikakav alibi, biće to sve kako treba.

Partizan vapi za pojačanjima, a dve nedelje pre početka sezone crno-belima nedostaje još nekoliko igrača. Nimalo prijatna situacija za trenera, ali Duljaj ne želi da se žali previše.

- Vremena nema, ali što pre dođu biće mnogo lakše. Verujem da će klub učiniti sve da igrači dođu, neću da govorim o imenima, nije korektno, jer ti momci imaju svoje klubove. U toku su pregovori, tražio sam da se proces dovođenja igrača ubrza. To je jedino što mogu da vam kažem.

Nije strateg Valjka želeo da govori o imenima, ali ni o konkretnim pozicijama. Pričuo je preusmerio na drugi problem s kojim se suočava – bonusima.

- Moramo da imamo u vidu činjenicu da nam je potreban bonus što se tiče prvenstva. Da gomilamo igrače može da bude i dobro i loše, zavisi iz kog ugla gledate. Treba da tražimo ono što nam je u ovom trenutku potrebno. Koje su to pozicije? Vi sa strane to možete bolje da vidite tako da možda čak i vi znate bolje od mene, ali da ne pričamo o pozicijama, kao što sam već rekao klub radi na tome i neke igrače očekujem već sledeće nedelje.

Crno-beli ove sezone žele da promovišu nekoliko dečaka iz svoje omladinske škole, a Duljaj će imati težak zadatak da to uskladi tako da rezultat ne trpi.

- To je mnogo teško. Ne bih da neko shvati da ja rukovodim klubom i vodi politiku. Sticajem okolnosti imam iskustva iz jednog kluba gde se na neki način ta politika vodila da se ne ugrozi rezultat, a s druge strane da pored rezultata dobijete igrače od kojih kasnije klub može da profitira. Teško je i jedno i drugo, ali reći ću samo jednu stvar – mi ćemo biti tihi, ćutaćemo i radićemo sve ono što je do nas. Naravno, da pokušamo da afirmišemo našu decu koliko možemo, ne smemo previše da ih ubacujemo u vatru, jer je to mač sa dve oštrice. Možemo da ih dobijemo, s druge strane možemo i da ih izgubimo. Treba biti umeren, staložen, miran i samo raditi ono što logika nalaže.

Dobio je Duljaj pitanje i o aktivnostima najvećeg rivala Crvene zvezde na fudbalskoj pijaci.

- Odlično su se pojačali, drago mi je zbog toga. Što jači rivali, to ćemo bolje videti gde smo mi. Nisam gledao koga su sve dovodili, ali znam da su se pojačali.

Crno-beli su ovog leta, između ostalih, doveli Nemanju Nikolića, Franka Kanutea i golmana Aleksandra Jovanovića i čini se pogodili sa svom trojicom.

- Ima još dosta prostora za napredak. Juče je odličan bio Nikolić, imamo golmana koji lako iznosi sve probleme koji se nalaze ispred njega, tako da uvek ima prostora za napredak. Instistirao sam na Kanuteovom dolasku, on je tek sedam dana sa nama što je izuzetno mali period. Potreban mu je proces prilagođavanja, ali mislim da će sve biti okej.

Valjku će se uskoro pridružiti i Ksander Severina.

- Doneće nešto novo. Igra na poziciji desnog krila, leva noga, inteligentan fudbaler, mlad, neko ko je gladan uspeha i željan dokazivanja, tako da će doneti novu energiju – kazao je Duljaj, uz osvrt na situaciju sa Fusenijem Dijabateom.

- Koliko ja znam nalazi se u Parizu. Voleo bih da je tu, bilo bi mnogo bolje za tim, ali ovo su vrlo teške okolnosti, čak i ako se pojavi kako ću to igračima da objasnim (da on treba da igra, a neko drugi ne prim.aut.) međutim nesporno je da ima kvalitet. To je jedan od razloga zbog kojeg smo angažovali igrača od 22 godine (Ksandera Severine) koji će biti sa nama od sledeće nedelje - zaključio je Igor Duljaj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike