Gotovo je! Sergej je igrač Al Hilala! Jedan od najskupljih transfera za srpske igrače!

12.07.2023

20:37

0

Autor: P.K.

Živimo u vremenu kada Serija A gubi igrače zbog Saudijske Arabije...

Gotovo je! Sergej je igrač Al Hilala! Jedan od najskupljih transfera za srpske igrače!
Sergej Milinković-Savić - Copyright Profimedia

Najavljeno - učinjeno, Sergej Milinković-Savić je novi igrač Al-Hilala. Najtrofejniji saudijski klub platio je Lacio 40 miliona evra za njega.

Tamo će igrati u timu sa Rubenom Nevešom i Kaliduom Kulibalijem.

Klub iz Rijada je predstavio SMS-a zanimljivim filmićem. Na njemu se može videti kako trener Al Hilala, Žorž Žezus, drži fotografije. Centralna figura je Sergej Milinković Savić, od njegovog odrastanja u Španiji, do postizanja golova u Vojvodini, Gentu i, konačno, Laciju.

Danas je Sergej Milinković Savić sleteo u Klagenfurt, prošao lekarske provere i potpisao ugovor na tri godine. Do 20. juna Sergej Milinković Savić će biti u Austriji, gde se tim Žorža Žezusa priprema, a potom će biti formalno predstavljen publici u Saudijskoj Arabiji.

Zvanično ništa još nije objavljeno, ali SMS bi navodno trebalo da dobije 25.000.000 evra po sezoni. Potpisivanjem ovog ugovora, postao je najplaćeniji srpski fudbaler svih vremena.

Od ovog transfera će zaraditi i njegov matični klub Vojvodina, kojoj sleduje tri odsto od transfera, odnosno 1.200.000 evra.

Mozzart sport piše, pozivajući se na svoje izvore, da je 75.000.000 Sergeju zagarantovano, ali da može i da zaradi 90.000.000 za tri sezone "kroz lako ostvarive bonuse".

Iako svi klubovi koriste državne fondove, Al Hilal je nešto prestižniji i značajniji od ostalih, jer za njega navijaju najvažniji članovi kraljevske porodice i za koji ne postoje finansijska ograničenja.

To je najuspešniji, najpoznatiji i najbogatiji saudijski klub. Njihov pristup nije samo angažovanje poznatih igrača, već i onih koji su u vrhuncu svojih karijera, poput Rubena Neveša ili Milinković Savića. Iz tog razloga, na trenersku poziciju postavljen je i renomirani Žorž Žezus.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike