Zvezda osvojila turnir u Rusiji: Bahar napravio potpuno novi tim!

12.07.2023

20:31

0

Autor: A. S.

Ni Fener nije mogao da ih zaustavi

Zvezda osvojila turnir u Rusiji: Bahar napravio potpuno novi tim!
Zvezda sa peharom kupa - Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su prijateljski turnir Pari Premijer Kup u Sankt Peterburgu, na kome su provedi drugi deo priprema za novu sezonu.

Već sada nazire se u kom smeru će crveno-beli ići pod vođstvom Baraka Bahara, pa je još jedna sjajna partija u Rusiji samo doprinela uigravanju i donela trofej.

Okršaj sa slavnim Fenerbahčeom okončali su pobedom 3:1 (2:0), tako su do trofeja stigli sa svim pobedama, pa je nakon meča organizovana i svečana ceremonija.

A što se samog duela tiče, Zvezdi je bilo dovoljno 20 sekundi, tek što su krenuli sa centra, da stigne do prednosti. Novajlija, Žan Filip Kraso je uradio odličan posao i nakon prijema na centru, probio po desnoj strani, dok se u šesnaestercu već pozicionirao Piter Olajinka i doneo vođstvo.

Nakon što je tandem novajlija doneo vođstvo, Zvezda je i u nastavku prikazivala ofanzivnu igru. Tako je Bahar sprovodio svoje zamisli na delu i nagovestio da će u novoj sezoni ekipa iz Ljutice Bogdana igrati napadački fudbal. Kako se kraj prvog dela bližio, Zvezda je bila sve opasnija, pa je stigla i do 2:0 i to mat u tri poteza - Bukari do Olajinke, a ovaj glavom spustio za Ivanića, čuvar mreže je bio savladan.

 

Nakon savršenog prvog dela meča, očekivalo se buđenje Fenerbahčea, pre svega novog kapitena Edina Džeka. Ali do promene rezultata čekalo se gotovo čitavo poluvreme. 

Drugi deo igre obeležile su izmene i žuti kartoni, ali i pogodak turskog tima, glavom je Žoao Pedro poslao loptu iza leđa Popovića. Samo četiri minuta kasnije, Zvezda je preko mladog Vladimira Lučića vratila dva gola prednosti, a do kraja meča, osim crvenog kartona za trenera turskog tima, nije bilo uzbudljivijih detalja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike