Čukarički završava pripreme, treneru najviše smeta jedna stvar: Ne treba to da rade, nema razloga

12.07.2023

19:26

0

Autor: P.K.

Odigrala je Čuka četiri pripremna meča, uskoro sledi ono pravo

Čukarički završava pripreme, treneru najviše smeta jedna stvar: Ne treba to da rade, nema razloga
Dušan Kerkez - Copyright MN Press

Čukarički završava sa pripremama na Bledu, gde su odigrali poslednji, četvrti meč u prijateljskoj seriji tokom boravka u Sloveniji. Taj meč odigran je austrijskom mestu Siboden, gde su se suočili sa veoma jakim timom Sparte iz Praga.

Meč je završen 1:1. U redovima Sparte igrali su nekadašnji članovi belo-crnih, Veljko Birmančević i Dimitrije Kamenović.

Ideja je bila da se ekipa spremi i navikne za evropska takmičenja, što je i bila ideja trenera Čukaričkog Dušana Kerkeza.

- Jaka provera i utakmica gde vidite neke stvari koje bi trebalo da popravite, ipak igrate protiv kvalitetnog rivala. Ovakvi protivnici će nas čekati u Evropi. Zadovoljan sam većim delom meča, ali postoje stvari koje ćemo vežbati i popraviti. Dobro je za samopouzdanje kada se odigra ovako utakmica i ne izgubi se protiv ovakvog rivala.

Nije Kerkez krio šta mu posebno smeta u njegovom timu i šta mora da se promeni:

- Smeta mi što moji igrači više ne veruju u sebe. Ovo su utakmice u kojima moraju više da traže igru. Jesu to činili do jednog dela, ali uvek postoji barijera protiv jakih evropskih protivnika. Trebalo bi da se opuste i da imaju veće samopouzdanje. Videli su sada da mogu i samo bi trebalo da veruju. Ipak smo se podigli kao tim na viši nivo, nema tu arogancije, jednostavno verujemo u sebe.

Šta je to na čemu Čuka još treba da radi? Šta je dobro urađeno?

- Sve je bilo onako kako smo planirali, kada će doći pik što se umora tiče i kako su radili. Ne zadovoljavam se ovakvim stvarima i uvek ću od njih tražiti više. Za sada ide sve po planu. Bilo je bitno da protiv Sparte napravimo dobar rezultat i da vidimo kako to deluje protiv evropske ekipe, kad znaju da uspore tempo, kad da ubrzaju. To su stvari na kojima moramo da radimo i da budemo mnogo više koncentrisani. Zadovoljan sam što smo postigli gol iz presinga to radimo čitave godine i svaki put je sve bolje i bolje. Uvek imamo nove igrače koji moraju da se uklope. Drago mi je što su kod gola svi zajedno odradili dobar posao, Nikčević je bio ključni u tom momentu za oduzimanje lopte i pas Tomoviću za gol, ali su svi ostali kretanjem uradili onako kako sve vežbali i dogovarali se. Verujem da možemo da napravimo dobre stvari u Evropi, mislim da imamo kompaktnu ekipu. Dosta smo radili na tome unutar ekipe i ovo su treće pripreme na kojima je tu većina njih. Jedino tako u timskom sportu može da se uspe i napravi rezultat.

Kerkez je prošle godine preuzeo Čukarički, što mu je bio povratak u srpski fudbal posle 20 godina, odnosno kada je još bio igrač. Postojao je proces prilagođavanja.

- Sigurno je da kada god promenite ligu posle dužeg vremena, potrebno je vreme da se čovek navikne na takmičenje, rivale, pa na kraju krajeva i svoju ekipu. Verujem da sam bolji nego što sam bio, ali su mi u tome pomogli klub, igrači i stručni štab. Zadovoljan sam kako sve ide i svestan sam da ništa ne može preko noći. Sve to postepeno ide u dobrom smeru. Mislim da sam se i ja kao trener izdigao na viši nivo, kao i čitav klub. Nije lako, ovo je klub koji se finansira od privatnog kapitala i prodaje igrača i svaka čast ljudima koji vode ovaj klub, gospodinu Obradoviću, direktorima Matijaševiću i Grkiniću, kako sve to drže. Klub se podigao na viši nivo i verujem da će to sa izgradnjom stadiona i sportskog centra biti još bolje. Naravno, uvek je tu plejada mladih igrača i to je znak da radi dobro omladinska škola, skauting služba i treneri. Godinama rade dobar posao i čestitam im. Meni je mnogo lakše da radim kada igrači dolaze dovoljno spremni da odgovore na neke zadatke.

A šta bi bio "viši nivo" za Čukarički u narednoj sezoni?

- Kad kažem viši nivo, ne mislim samo na poziciju i rezultat, već da klub napreduje na svim nivoima. Morate da budete konstantni, da pružate dobre partije, jer je i prvenstvo jače u odnosu na pre dve ili više godina. Sada je pet ekipa gore, ukoliko izuzmemo Crvenu zvezdu koja je otišla na neki viši nivo, mislim da smo se mi uz TSC i Vojvodinu približili Partizanu. To je dobro za srpski fudbal. Naravno, svi bismo voleli da je tu još klubova uz nas. Videli smo koliko je prošla sezona bila teška i tvrda, a sudeći po pojačanjima verujem da će ova naredna biti još bolja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike