Novi trener "pakuje" novi, lepršavi Totenhem: Stigao igrač koji je uspešno zamenjivao Mitrogola

11.07.2023

17:48

0

Autor: P.K.

Ima samo 23 godine, ugovor je potpisan na pet...

Novi trener "pakuje" novi, lepršavi Totenhem: Stigao igrač koji je uspešno zamenjivao Mitrogola
Manor Solomon - Copyright Profimedia

Totenhem ima novog igrača! Posle Guljelma Vikarija i Džejma Medisona, ugovor je potpisao reprezentativac Izraela Manor Solomon!

Ovaj ofanzivni vezni igrač, koji može da igra i po krilu, potpisao je ugovor na pet godina. Njemu je u junu istekao ugovor sa Šahtjorom iz Donjecka. Prošle sezone je bio na pozajmici u Fulamu.

Solomon je na početku prošle sezone pretrpeo tešku povredu kolena, ali se vratio i odigrao 24 meča u svim takmičenjima, postigavši pritom pet golova.

Zanimljivo je da je sva četiri gola u Premijer ligi postigao između februara i marta. Davao je golove u uzastopnim mečevima protiv Notingema, Brajtona, Vulvsa i Brentforda. Sve to dok je prvi strelac tima Aleksandar Mitrović odrađivao suspenziju.

Solomon ima 23 godine, a karijeru je počeo u klubu koji navijači Partizana dobro pamte, a to je Makabi Petah Tikva. Tamo je osvojio dve titule i igrao u Ligi šampiona, postavši najmlađi Izraelac koji je postigao gol u tom takmičenju. Bilo je to oktobra 2019. protiv Atalante.

U Totenhemu se i dalje čeka Hari Kejn, koga juri Bajern Minhen. Predsednik "pevaca" Danijel Levi već jeodbio ponudu od 70 miliona funti (82 miliona evra) za napadača, koji se navodno već sastao sa Tomasom Tuhelom.

Osim trojice igrača, Totenhem je ovog leta dobio i novog trenera, a to je Endž Postekoglu, koji je navijačima svečano obećao da više neće gledati "antifudbal", već atraktivnu i napadačku igru. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike