Galatasaraj na trenutak razbio saudijsku transfer simultanku! Superpojačanje iz PSŽ-a sa samo 10 miliona evra!

09.07.2023

18:15

0

Autor: A. Š.

Turski šampion iskoristio je blizinu isteka ugovora i od Svetaca otkupio je iskusnog napadača ispod cene

Galatasaraj na trenutak razbio saudijsku transfer simultanku! Superpojačanje iz PSŽ-a sa samo 10 miliona evra!
Mauro Ikardi i Fernando Muslera slave titulu šampiona - Copyright Profimedia

Krenuli su prebogati Saudijci u totalnu ofanzivu na fudbalske zvezde sa Starog kontinenta, ali neće baš sve želje moći da ostvare ovog leta. Istini za volju, pitanje kakav bi epilog bio da se Mauro Ikardi našao na listi želja jednog od četiri najveća tamnošnja kluba – ovako najviše je profitirao Galatasaraj.

Istanbulski velikan u sezoni za nama okitio se titulom državnog prvaka, a argentinski reprezentativac imao je jednu od glavnih uloga u tom poduhvatu… Sledeće sezone ostaće u Istanbulu kao fudbaler u trajnom vlasništvu Galate, koja ga je otkupila od PSŽ-a za „samo“ 10 miliona evra.

Uz sve „nestašluke“ van terena, argentinski napadač još je jedan od najboljih fudbalera koji igraju na evropskom tlu. I nema nikakve dileme da ga je istanbulski velikan dobio „ispod svake cene“, iskoristivši činjenicu da Ikardiju narednog leta ističe ugovor sa Parižanima. Tim pre što je iza Ikardija fenomenalna sezona u kojoj je na 24 utakmice u dresu Galate postigao 22 gola.

Uticajni fudbalski insajder Fabricio Romano piše i da će, kada pravnici turskog šampiona odrade svoj deo posla oko papirologije, ugovor Galatasaraja i Ikardija biti potpisan na tri godine, preciznije važiće do juna 2026.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike