Zvezda pobedila: Rišario Živković rekao DA

28.08.2021

15:26 >> 17:59

0

Autor: Adam Štulić

Holanđanin srpskog porekla stiže na Marakanu

Zvezda pobedila: Rišario Živković rekao DA
Copyright Rišairo Živković/ Profimedia

Crvena zvezda je pobedila, Rišario Živković je rekao DA.

Holanđanin srpskog porekla, piše „Mozzart sport“ poslao je potvrdan odgovor na „Marakanu“ i uskoro će se staviti na raspolaganje Dejanu Stankoviću.

Nekadašnji mladi reprezentativac Holandije prošlog vikenda je bio na najvećem srpskom stadionu, iz jedne od loža pratio je pobedu svojih novih saigrača protiv TSC, a potom obavio razgovore s rukovodstvom srpskog prvaka i zatražio malo vremena da razmisli o svemu.

Sedam dana kasnije, u Ljutice Bogdana je stigao potvrdan odgovor nekada velike nade Ajaksa, koji bi, prema pisanju beogradskog portala, u ponedeljak trebalo da stavi paraf na ugovor sa crveno-belima.

Jedan od Zvezdinih adut u pregovorima bilo je i poznanstvo sportskog direktora Mitra Mrkele i dede Živkovića. Svojevremeno, Mrkela je bio zamenik direktora mlađih kategorija FSS i bio je u “misiji” da privoli Rišaira da zaigra za U19 selekciju Srbije. Ali tada nije bilo uspeha, pa je igrao za Holandiju u kojoj je i rođen.

Podsetimo, Živković nosi prezime po majci Miri, pošto ga je otac napustio. Samim tim, vezan je za majčinu porodicu, a posebno za dedu zbog kog je često boravio u Pirotu.

Pročitajte još

Rišario Živković je seniorsku karijeru počeo u Groningenu (kada je Mrkela pregovarao), a zatim je postao član Ajaksa. U tom periodu je bio na pozajmicama u Viljemu II i Utrehtu, kao i u mladom timu velikana iz Amsterdama. Zatim je prešao u Ostende, a kasnije i u Čangčun. Bio je i na pozajmicama u Šefild junajtedu, a onda i Gvangdžou.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzart sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike