Atalanta se pojačava u Mančester junajtedu! Navikli smo da bude rasadnik talenata, ali sada je situacija skroz drugačija

07.07.2023

19:17

0

Autor: P.K.

"Đavoli" i igrač su u za sad nerešvim problemima, a ovaj transfer bi bio odličan za sve tri strane

Atalanta se pojačava u Mančester junajtedu! Navikli smo da bude rasadnik talenata, ali sada je situacija skroz drugačija
Mejson Grinvud - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira, FILE

Nismo navikli na ovakvu situaciju kada je Atalanta u pitanju. "Boginja" je obično rasadnik talenata, sa najboljom školom fudbala u Italiji i šestom u Evropi, pa je uobičajena slika da igrači odlaze iz Bergama u veće i bogatije klubove.

Sada, međutim, Atalanta želi da se pojača u Mančester junajtedu! Kako pišu Englezi, ovaj klub bi hteo da dovede na pozajmicu od cele sezone Mejsona Grinvuda.

Ovo bi moglo da bude idealno rešenje za 21-godišnjeg napadača, koji i dalje ne može da igra, jer je pod internom istragom kluba. U isto vreme, Erik Ten Hag ne želi da ga proda, a ugovor mu traje do 2025, uz klupsku opciju od produženja na još godinu dana.

Ako bi otišao u Atalantu, igrao bi u jednoj od najjačih liga u Evropi, mogao bi da se vrati u formu i takmičarski ritam.

Kako piše Mančester ivning njuz, direktor fudbala u Junajtedu, Džon Murto imao je detaljne razgovore sa čelnicima Atalante o kupovini Rasmusa Hojlunda i pozajmici Grinvuda.

Podsetimo, Grinvud je prošle godine više puta hapšen, prvo zbog optužbe za silovanje i napad na ženu, pa onda zbog kršenja uslova kaucije, a onda i za još jedno starije silovanje.

Februara ove godine, tužilaštvo je odbacilo sve tužbe protiv Grinvuda, navodeći odustajanje svedoka i "pojavljivanje novih materijala". Igrač je pred zakonom tada postao slobodan, ali je Mančester junajted pokrenuo internu istragu, koja i dalje traje.

Grinvud je poslednji meč odigrao januara 2022. Posle toga je zasebno trenirao, ali se nije pojavljivao u trening centru kluba. Mediji su ga selili u Tursku i Saudijsku Arabiju, ali pozajmica Atalanti stvarno zvuči kao idealno rešenje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike