Partizan nemoćan protiv Bohemijansa - Duljaj ima pune ruke posla!

06.07.2023

17:49

0

Autor: A. Š.

Crno-beli lako poraženi u prijateljskom meču protiv češkog kluba

Partizan nemoćan protiv Bohemijansa - Duljaj ima pune ruke posla!
Nemanja Nikolić - Copyright Promo/FK Partizan

Daleko je Partizan od forme i igre potrebne za početak sezone. S obzirom na sve okolnosti potpuno očekivano, međutim kristalno je jasno da u narednom periodu Igora Duljaja čeka paklen posao kako bi Valjak spremio za evropske i domaće izazove.

U drugom prijateljskom meču na pripremama u Sloveniji, crno-beli su poraženi od Bohemijansa – 2:0.

Pošto su Partizanova deca u nedelju protiv slovenačkog trećeligaša Pesnice "petardom" otvorili seriju pripremnih mečeva, već na prvom ozbiljnijem testu Valjak je zatrokirao. Samo jedan šut u okvir gola za 90 minuta jasno oslikavaju dešavanja na terenu i nemoć ofanzivnog dela beogradskog kluba, koji, istini za volju, vapi za iskustvom.

Ipak, imaju crno-beli razloga i za zadovoljstvo. Aleksandar Jovanović je na debiju u Partizanovom dresu nagovestio da bi posle dugo vremena Valjak mogao da dobije neophodnu sigurnost i mirnoću među stativama, dok je Frank Kanute u nekoliko navrata takođe nagovestio da bi mogao da donese poboljšanje veznog reda u odnosu na prošlu sezonu.

Međutim, Partizan je iskazao i stare boljke, koje su ga u takmičarskoj sezoni za nama i te kako puno koštale.  Ponovo su crno-beli matirani iz prekida, a danas je to učinio Puškač u 16. minutu, pošto je posle kornera sa desne strane ostao potpuno usamljen u srcu kaznenog prostora i glavom zakucao loptu pod prečku nemoćnog Jovanovića.

Pokušavali su crno-beli posle toga da ugroze rivala. Najopasniji su bili preko Meniga, ali pokušaji holandskog ofanzivca bili su daleko od dovoljno dobrih da bi se ozbiljnije ugrozio rival iz Češke. Početak drugog poluvremena doneo je kakvu takvu ofanzivu beogradskog tima, međutim ona je presečena u 55. minutu, kada je posle nespretne rekcije Valjkove poslednje linije Matušek preciznim udarcem sa 16 metara matirao Popovića.

PARTIZAN: Jovanović (od 46. Popović) – Živković (od 68. Aleksić), Ilić, Marković (od 46. Saničanin), Antić (od 46. Šehović) – Belić (od 46. Stjepanović) – Menig (od 59. Petković), Natho (od 59. Mirčetić), Pantić (od 59. Kanute), Trifunović (od 46. Terzić) – Baždar (od 46. Nikolić).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike