Završena najslađa otimačina: Real potpisao klinca koga je oteo Barseloni

06.07.2023

17:06

0

Autor: P.K.

Angažovane su ozbiljne snage da dođe 18-godišnjak...

Završena najslađa otimačina: Real potpisao klinca koga je oteo Barseloni
Arda Guler - Copyright Twitter/Real Madrid

Barselona se bori da ostane u vrhu uprkos silnom dugu koji iznosi stotine miliona. Iako su uspeli da se domognu titule i dovedu neka velika imena, ove godine im je Real Madird uzvratio udarac.

Kao što je najavljivano, kraljevski klub je sproveo transfer i oteo Barseloni najperspektivnijeg turskog igrača, Ardu Gulera.

Službena potvrda je stigla. Real Madrid je objavio da je sklopio šestogodišnji ugovor sa 18-godišnjim ofanzivnim veznim igračem i da će biti predstavljen medijima sutra u podne.

Real nije otkrio finansijske detalje, ali Marka izveštava da je Kraljevski klub platio Fenerbahčeu 20.000.000 evra za obeštećenje, a da bi Turci mogli da zarade dodatnih 10.000.000 evra kroz bonuse. Na ovaj način, Real je nadoknadio gubitak koji je Fenerbahče imao usled dogovora sa Kataloncima.

Barselona je, naime, planirala da plati samo izlaznu klauzulu od 17.500.000 evra i ostavi Gulera da se razvija još godinu dana u Fenerbahčeu.

Međutim, kada je Real shvatio da su pregovori ozbiljni, poslao je Roberta Karlosa i Mesuta Ozila, svoje legende koje su igrale i za Fener, da ubede Gulera da je Madrid bolji izbor od Barselone. Prema navodima, Luka Modrić je čak obećao Guleru svoj broj 10 kada se sledeće sezone penzioniše

Kako jedan 18-godišnjak može da odbije takvu ponudu? Real Madrid zna kako da "zavede" mlade talente, a već je Barseloni oteo Rodriga i Vinisijusa.

U Madridu su prepoznali da je generacija sa Ronaldom, Benzemom, Modrićem, Krosom i drugima odigrala svoje. Već nekoliko godina pod vođstvom glavnog skauta Hunija Kalafata rade na podmlađivanju tima.

Pored Gulera, Vinisijusa i Rodriga, Real je doveo Eduarda Kamavingu (20), Orelijana Čuamenija (23), i 20-godišnjeg Džuda Belingema. Sledeće godine, kad napuni 18, pridružiće im se i Endrik. Uz Edera Militaa (25) i Federika Valverdea (24), jasno je da su na stadionu "Santjago Bernabeu" već stvorili temelje za narednu deceniju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike