Nova transfer bomba u Engleskoj! Posle mnogo, mnogo godina napustio Čelsi i postao "đavo" (FOTO)

05.07.2023

12:36

0

Autor: 24sedam

Mediji navode da će mu nedeljna plata biti oko 350 hiljada evra

Nova transfer bomba u Engleskoj! Posle mnogo, mnogo godina napustio Čelsi i postao "đavo" (FOTO)
Mejson Maunt - Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton

U roku od samo nekoliko sati objavljena je nova vest o velikom transferu u Premijer ligi. Posle najave o prelasku Deklana Rajsa u Arsenal, ozvaničen je dolazak Mejsona Maunta u Mančester junajted.

Sada već bivši igrač Čelsija potpisao je ugovor do juna 2028. godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu, saopštio je klub sa "Old Traforda". Maunt je prošao Čelsijevu akademiju i proveo čak 18 godina u londonskom klub, s tim da je bio i na pozajmicama u Derbiju i Viteseu.

Pregovori dva kluba trajali su nedeljama, a britanski mediji navode da je Mančester junajted platio Čelsiju oko 70 miliona evra obeštećenja sa bonusima. Maunt (24) će u klubu sa "Old traforda" da ima nedeljnu platu od oko 350 hiljada evra.

U saopštenju Mančester junajteda se podseća da je Maunt odigrao 279 mečeva za Čelsi i postigao 58 golova uz 53 asistencije i da je sa londonskim klubom osvojio tri trofeja.

- Nikada nije lako napustiti klub u kome ste odrastali, ali Mančester junajted pruža uzbudljiv novi izazov za narednu fazu moje karijere. Znam koliko je Mančester jak, pošto sam igrao protiv ovog kluba. Jedva čekam da budem deo grupe, koja će da se bori za velike trofeje. Ja sam veoma ambiciozan.

Znam kako je neverovatan osećaj osvojiti velike trofeje i šta je potrebno za to. Daću sve od sebe da to ponovo doživim u Mančester junajtedu - rekao je Maunt za zvanični sajt Mančester junajteda.

Maunt je za reprezentaciju Engleske odigrao 36 mečeva i postigao pet golova.

On je šesti fudbaler koji je napustio Čelsi u letnjem prelaznom roku posle Kaija Haverca, Matea Kovačića, Eduarda Mendija, Kalidu Kulibalija i Rubena Loftusa-Čika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike