Nedimović: Deca nemaju strpljenja za 90 minuta fudbala, lepše im da gledaju u telefon nego da ga igraju u Vitojevcu

04.07.2023

12:47

0

Autor: D. P.

Svi problemi srpskog fudbala

Nedimović: Deca nemaju strpljenja za 90 minuta fudbala, lepše im da gledaju u telefon nego da ga igraju u Vitojevcu
Branislav Nedimović - Copyright Tanjug /Strahinja Aćimović

Potpredsednik FSS Branislav Nedimović istakao je u intervjuu za Prva TV da se srpski fudbal suočava sa jednom neobičnom negativnom pojavom o kojoj se veoma malo priča za razliku od nameštanja rezultata.

Prema Nedimovićevim rečima današnji dečaci sve manje interesovanja pokazuju za fudbalom, jer se prepuštaju igrama na telefonu:

- Ja sam već 30 godina u fudbalu, možda i duže. Nekad su problem bile pare i infrastruktura. Sad su problem igrači. Ne postoje više momci koji su spremni da igraju fudbal. Ne postoje momci koji hoće da igraju u Vitojevcu, to je tamo prema Šapcu, treba da igra u 15 sati, njemu je teško da ustane - priča Nedimović, prenosi Mocartsport:

- Gomila klubova ima taj problem. Nema momaka spremnih da igraju fudbal. Imate te telefona, sva ta čuda. Pogledajte koliko je jedno dete od 10 ili 11 godina spremno da gleda utakmicu svih 90 minuta. Njegova pažnja kraće traje. On gleda utakmicu i na telefonu statističke podatke neke, da li je neko šutnuo loptu brzinom od 127 kilometara na sat ili 64... To je pre 20 godina bilo nezamislivo. I Uefa i Fifa ramatraju neke stvari, sve kako bi se ubrzala igru da mladi mogu da gledaju. Ali uvek je lakše sedeti kući i tipkati telefon nego ići trčati i znojiti se, još da ti neko, uslovno rečeno, slomi noge..

Nedimović je pričao i o problemima u borbi sa mešetarima koji nameštaju utakmice:

- Znate šta je tu suština? Kako naći dokaze da je neka utakmica nameštena... Krene sve od kladionica. Postoji posebna organizacija koja sarađuje sa Uefom i koja vam kao članici Uefe daje informacije o potencijalnim nameštenim utakmicama. Dobijete dokument na 50 strana. Gde je ko išao, šta je ko radio, to su neverovatne stvari. A onda vi to morate sve da sprovedete kroz proceduru i da donesete adekvatne sankcije ako je to sve tačno. Ako ne, odbacite prijavu, i to se dešavalo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike