Šok! Uhapšen trener Pari Sen Žermena!

30.06.2023

12:31

0

Autor: D. N.

Optužbe su ozbiljne, a policija može Galtijea i sina da drži u pritvoru najviše 24 sata

Šok! Uhapšen trener Pari Sen Žermena!
Kristof Galtije - Copyright Profimedia

Trener Pari Sen Žermena Kristof Galtije je uhapšen, javljaju francuski mediji. Kako se dalje navodi. 56-godišnji trener je pod istragom zbog optužbi za rasnu diskriminaciju dok je bio trener Nice.

Uhapšen je i njegov sin, Žan Valovik Galtije koji je optužen za isto delo. Policija može da ih drži u pritvoru najviše 24 sata. Tokom istrage biće ispitano još nekoliko svedoka, uglavnom fudbalera, ali i funkcionera Nice.

Podsetimo, novinari "RMC Sporta" imali su tada uvid u mejl sportskog direktora Nice Žilijena Furnijea u kojem se Galtije opisuje kao rasista:

- Galtije je došao u moju kancelariju i pozdravio sina, koji mi je preneo ono što je Galtije rekao. Rekao je da moramo da razmotrimo realnost grada i da ne možemo imati toliko crnaca i muslimana u timu. Rekao mi je "sinoć sam otišao u restoran i svi su skočili na mene i rekli da imamo crni tim.

Onda je i dodao: "Žilijen, moraš da shvatiš kakav smo mi grad. Naš tim ne odgovara onome što ti ljudi žele i ne odgovara mi. Sve je crno i polovina njih je crna. Petak provode u džamiji. Ne može biti toliko crnaca i muslimana - napisao je Furnije u mejlu.

Galtije je bio trener Nice u sezoni 2021/2022, a prema poslednjim informacijama PSŽ traži rešenje za raskid saradnje. Očekuje sa da ga nasledi Luis Enrike.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike