Tužna vest stiže iz BiH! Preminuo legendarni napadač Sarajeva

30.06.2023

09:00

0

Autor: 24sedam

Bio je član generacije koja je osvojila titulu prvaka Jugoslavije

Tužna vest stiže iz BiH! Preminuo legendarni napadač Sarajeva
Musemić u utakmici Jugoslavija - Francuska - Copyright MN Press

Legendarni napadač Sarajeva, Vahidin Musemić preminuo je u 77. godini života, prenose mediji iz Bosne i Hercegovine.

Kako se dalje navodi, preminuo je u bolnici pošto je pre toga doživeo moždani udar. Nažalost, lekari nisu uspeli da ga spasu.

Rođen je 29. oktobra 1946. godine u Janji, a od 15. godine član je Sarajeva. Tim sa Koševa se oprostio od svog "Spensera".

- Već sa 15 godina postao je član pionira FK Sarajevo. U bordo dresu odigrao je 182 zvanične utakmice i postigao 84 gola što ga čini petim najboljim strelcem u istoriji kluba. Bio je član šampionske generacije koja je u sezoni 1966/67 osvojila titulu prvaka Jugoslavije, ujedno i prvu titulu prvaka u istoriji našeg kluba.

U toj sezoni bio je najbolji strelac ekipe sa 16 golova. Sa lakoćom je postizao golove na sve moguće načine i smatrali su ga za jednog od najboljih golgetera svog vremena, ne samo u Jugoslaviji već i u celoj Evropi.  

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 17 utakmica i postigao devet golova. Na Evropskom prvenstvu 1968. godine predvodio je napad reprezentacije koja je postala viceprvak Evrope. Poslednje dve godine igračke karijere proveo je u Francuskoj, u ekipi Nice, pre nego što je zbog povreda ranije od planiranog završio igračku karijeru.

Spenser sa Koševa bio je primer kako se bori za grb na dresu tokom igračke karijere, i kako se odnosi prema svom klubu nakon završetka iste. Njegova ljubav prema FK Sarajevo svakim danom bila je sve veća, strast kada govori o svom klubu videla se u očima prilikom svakog razgovora, i sa njom je "inficirao" celu svoju porodicu.

Ime Vahidina Musemića zauvek će ostati upisano zlatnim slovima u istoriju našeg kluba i grada - navedeno je između ostalog na zvaničnim nalozima Sarajeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike