Prolaze godine, a sećanje na Bobana i Bunju ne bledi! Na današnji dan su nas napustile dve legende (FOTO)

28.06.2023

10:10

0

Autor: 24sedam

Obojica su značajan deo karijere proveli u Crvenoj zvezdi

Prolaze godine, a sećanje na Bobana i Bunju ne bledi! Na današnji dan su nas napustile dve legende (FOTO)
Slobodan Janković i Goran Bunjevčević - Copyright MN Press

Na današnji dan obeležavamo dve tužne godišnjice. Tačno na današnji dan su nas napustili Slobodan Janković i Goran Bunjevčević, koji će ostati u posebnom sećanju navijača Crvene zvezde.

Smrt svakog čoveka boli, ali je sudbina legendarnog košarkaša bila posebno tužna.

Rođen je 1963. godine u Lučanima i tokom karijere igrao za Crvenu zvezdu, Vojvodinu i Panionios. Bio je i reprezentativac Jugoslavije, a 28. april 1993. godine bio je dan kada se njegov život drastično promenio.

Tokom meča Panionios - Panatinaikos, iznerviran zbog jedne sudijske odluke je glavom udario u konstrukciju koša. Kako taj deo nije bio obložen zaštitnom podlogom, posledice su bile katastrofalne.

Odmah je rekao klupskom lekaru da ne oseća noge. U bolnici u Atini su konstatovali prelom šestog pršljena, nisu smeli da ga operišu u tom trenutku. Ipak, kasnije je operisan, a kako je zahvat bio veoma komplikovan bio je u komi dve nedelje. Ipak, preživeo je, ali je ostatak života proveo u invalidskim kolicima.

Nakon toga, svi smo postali svesni kako jedan trenutak može da promeni ceo život. Posle svega, imao je problema i sa srcem, pa je preminuo 2006. godine. Putovao je na Rodos na odmor, ali mu je iznenada pozlilo. Kapetan je preusmerio brod ka najbližem mestu, ali je nažalost bilo kasno.

Njegovu "osmicu" u Panioniosu niko više neće nositi.

A pre pet godina, napustio nas je i Bunjevčević.

Nekadašnji reprezentativac, fudbaler BASK-a, Grafičara, Rada, Crvene zvezde, a kasnije Totenhema i Den Haga više od mesec dana je bio u komi. U noći između 19. i 20. maja, hitno je prebačen u bolnicu, zbog pucanja aneurizme. Operisan je, ali je na današnji dan izgubio tu najvažniju bitku.

U vreme smrti bio je i sportsk direktor nacionalnog saveza.

Godinu dana kasnije odigran je i revijalni meč, njemu u čast.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike