"Srdačna konferencija" Ilića i Stankovića: Bilo je čestitki, lepih želja, ali i kritika

29.08.2021

19:17 >> 20:34

0

Sada sledi pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentacija

"Srdačna konferencija" Ilića i Stankovića: Bilo je čestitki, lepih želja, ali i kritika
Copyright Ilić i Stanković, MN Press

Crvena zvezda je pobedila Čukarički u utakmici Superlige Srbije, rezultatom 2:1. Posle duela na Banovom brdu pred novinare su izašli šefovi stručnih štabova, Saša Ilić i Dejan Stanković.

Prvo je gost imao reč.

– Izlazimo iz jakog teškog takmičarskog perioda i to pobedom protiv kvalitetnog protivnika, na teškom terenu. Nismo odustajali, napadali smo konstantno, mada je moglo da bude i drugačiji, zbog gola pred kraj. Idemo dalje i sledi nam zasluženi i neophodni odmor. Čestitam Saletu, želim mu da gazi napred. Hvala i Čukaričkom na gostoprimstvu – kazao je Stanković, a zatim je reč dobio Ilić.

– Hvala Dekiju na iskrenim čestitkama i čestitam na pobedi. Jedina stvar koju zameram igračima večeras je karakter. Kad igraš protiv dva najbolja tima u Srbiji, Zvezde i Partizana imaš priliku da pokažeš karakter, u prilici si da pokažeš nešto. Zameram im jer su u prvih 40 minuta izgoreli u prevelikoj želji. U drugom poluvremenu je bilo bolje jer je Zvezda bila umorna – kazao je Ilić koji je imao i određenih problema.

– Trojica su nam već duže vreme povređena, a večeras se i Ndijae povredio na zagrevanju. To su veoma bitni igrači za Čukarički. U ekipi smo imali i pregršt mladih fudbalera, do 20 godina od kojih želim da uspostave konstantnost, da nauče da igraju i pod pritiskom. Teško je igrati i stvarati prilike protiv velikih klubova. Nisam nezadovoljan, ali možemo i bolje.

24sedam/D. Nikolić

Zatim su usledila novinarska pitanja. Prvo je bilo u stvari bila konstatacija da je Zvezda odigrala odlično. Stanković se složio.

– Jedan od boljih mečeva, taktički perfektno i mogli smo da završimo utakmicu i dosta ubedljivije. Žao mi je samo zbog gola koji smo primili na kraju, ali dešava se. Bili su 90 minuta koncentrisani na svakoj lopti, po teškom terenu. Svi su mislili da smo umorni, da ćemo da “spustimo kofere” ušli smo u Ligu Evrope, ali sve je bilo drugačije u odnosu na ono šta su mnogi mislili.

Stanković je zatim pohvalio Kangu, rekavši da je bio fenomenalan.

– U momentima kada se lomila utakmica povukao je ekipu sam na svojim leđima, preneo težište, povezao redove kada se utakmica lomila i pokazao karakter. Bio je lagan, možda mu je pomogao i teren koji je bio takav da bih ja na njemu verovatno potonuo – kazao je šef struke Zvezde kojem je postavljeno i pitanje vezano za evantualna pojačanja.

– Treba da završimo sa Živkovićem, a za ostale (Čumić prim. aut) morate da pitate ljude iz kluba. Ja sam zadovoljan onim što imam. Protiv Vojvodine je bilo 0:0, ali sam ja zadovoljan. U avgustu se ne osvaja ni ne gubi titula – dodao je Stanković uz pohvale na račun mladog Petra Stanića koji je dobio šansu pred kraj meča.

Od šefa struke, mladi vezista, koji je večeras debitovao u takmičarskom meču i ranije je dobijao pohvale.

– Drago mi je zbog njega, znate kako razmišljam što se tiče  toga, ne želim da neko izgori. Bilo je dosta pritiska, dosta različitih utakmica, polako razigraćemo se – zaključio je Stanković.

U sledećem kolu (11. septembar), posle pauze zbog obaveza reprezentacija, Zvezda će biti domaćin Proleteru, dok će Čukarički gostovati ekipi Mladosti.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike