Zvezda lako preskočila Brdo: Pavkov i Katai nastavili teror, crveno-beli ne prekidaju pobednički niz

29.08.2021

16:20 >> 18:57

0

Pratite sa nama tekstualni prenos u jednom od derbija kola

Zvezda lako preskočila Brdo: Pavkov i Katai nastavili teror, crveno-beli ne prekidaju pobednički niz
Copyright Mirko Ivanić i Đorđe Jovanović, MN Press

Crvena zvezda je osvojila nove bodove u Superligi Srbije.

U malom beogradskom derbiju, sa Čukaričkim bilo je 2:1 u korist prvaka Srbije. Strelci su bili Milan Pavkov i Aleksandar Katai, za petu uzastopnu pobedu u šampionatu, posle uvodnog remija sa Vojvodinom.

Takođe, ostala je na “pobedničkom koloseku” posle obezbeđivanja grupne faze Lige Evrope. Na drugoj strani, Čuka je upisala drugi poraz, uz tri trijumfa i jedan remi. Sada sledi reprezentativna pauza, tako da narednog vikenda nećemo gledati superligaški fudbal, a ekipe će dobiti priliku da se odmore.

Šef struke Brđana, Saša Ilić izveo je sledeći sastav: Mićović, Radojičić, Šapić, Tanasijević, Roganović, Docić, Kajević, Čolović, Lukić, Ndijaje i Jovanović. I dok je nekadašnji kapiten Partizana napravio neke promene, njegov kolega Dejan Stanković se oslonio na proverene snage.

Crveno-beli su počeli u najjačem sastavu, a u ulozi bonus igrača bio je Strahinja Eraković, a uz njega su u timu bili i Borjan, Borjan, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo, Kanga, Ben, Ivanić, Katai i Pavkov. Da ne postoji pravilo bonusa, verovatno bi na desnom beku bili Gobeljić ili Gajić koji su meč počeli na klupi.

U prvih pola sata nije bilo promene rezultata, ali je bilo prilika. Uglavnom pred golom Čukaričkog, ali je domaćin odolevao. Golman domaćina Novak Mićović (u oktobru puni 20) je dobro obavljao posao. U 36. minutu, pokušavali su Kajević i Jovanović u kaznenom prostoru, ali veće opasnosti nije bilo.

Zvezdi se inicijativa isplatila u 41. minutu. Strelac je bio Pavkov koji je nastavio golgetersku seriju. Visoki napadač je glavom na drugoj stativi sproveo loptu u mrežu posle centaršuta Gelora Kange. Strelac je bio i u oba duela plej-ofa Lige Evrope, sa Klužom, tako da je jasno ko će ubuduće biti prvi špic.

Na poluvremenu, samo jedna izmena, i to u Čukaričkom, pa je Savić zamenio Čolovića. Stanković, za razliku od Ilića nije menjao. U 53. minutu, Jovanović je malo “zagrejao” Borjana, koji ipak nije imao teži zadatak. Lako je ukrotio loptu. U 57. minutu, na scenu je stupio Katai. Posle prodora po levoj strani i solo akcije, šutirao je snažno sa desetak metara, ali je Mićović odbranio. Njegovi saigrači nisu najbolje ispratili, pa je lopta opet stigla do Kataija. Iz “popravnog” Zvezdina “desetka” nije pogrešila. Kao i Pavkov, i Katai je bio strelac u četvrtak u Rumuniji.

Moglo je u 61. minutu da bude i 3:0. Prvo je pokušaj Ivanića posle prodora sa leve strane zaustavljen, da bi lopta ubrzo stigla do Kange na desnoj strani. Gabonac je međutim, sa desetak metara šutirao očajno, preko gola.

U 70. minutu bio je nešto precizniji, ali je tada lopta otišla tik pored stative. Drugi Afrikanac, El Fardu Ben je nekoliko minuta kasnije pogodio mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda. Ubrzo je i Ivanić napustio teren, a ušao je Nenad Krstičić. Kada je pitanje pobednika manje-više bilo rešeno, Stanković je šansu dao Staniću i Srniću, umesto Rodića i Kataija.

Na pet minuta do kraja šasnu su dobili i Luis Dioni i Veljko Nikolić. Francuz je ušao umesto Pavkova, a Nikolić umesto Kange koji je dobio aplauz navijača. A Dioni je posle izvesnog vremena ponovo bio na terenu.

U samom finišu meča Jovanović smanjuje prednost Zvezde, ali to je bilo sve što je Čuka večeras uspela da uradi.

Blog uživo

Kraj meča, 1:2

Gotovo je. Zvezda je zasluženo slavila, iako je finiš mogao da donese dramu.

90. minut: Degenek je pogrešno procenio let lopte, koja je došla do Čolića. On je asistirao Jovanoviću i sada je 1:2. Ima li vremena za iznenađenje?

86. minut: Izlaze Kanga i Pavkov, ulaze Veljko Nikolić i Lois Dioni.

82. minut: Dvostruka izmena u Zvezdi. Petar Stanić debituje, ušao je umesto Rodića. Srnić je zamenio Kataija.

77. Kanga je bio u dobroj prilici, ali je izblokiran.

73. minut: Ben je zatresao mrežu, ali gol nije priznat zbog ofsajda.

67. minut: Ilić pravi trostruku izmenu. Ulaze Drezgić, Ergeleš i Rogan, a izlaze Lukić,Radojičić i Tanasijević.

Pogledajte neke fotografije sa meča:

60. minut: Mogao je Ivanić da stavi tačku na ishod utakmice. Opet mu je Pavkov spustio loptu, ali je sjajni Mićović odbranio. Lopta je posle došla do Kange, ali je on šutirao preko gola.

59. minut: Kanga je probao iz daljine, nastavlja Zvezda ofanzivu.

57. minut: Zvezda vodi 2:0! Katai je dobio dobru dugačku loptu, probao je odmah, ali mu Mićović brani. Ipak, lopta se odbila pravo na nogu Kataiju i to je 2:0.

54. minut:- Šut Jovanovića pravo u Borjana, nakon akcije koju su po sredini vodili bivši omladinac Partizana Jovan Lukić i bivši omladinac Crvene zvezde Milan Savić.

52. minu: Crveno-beli odlučili da potpuno preuzmu kontrolu lopte. Domaći teško dolaze u posed, teren je sve lošiji, što je i razumljivo jer je tokom većeg dela dana u Beogradu padala kiša.

50. minut: Ivanićev prodor po levom krilu zaustavljen izbacivanjem lopte u korner.

Kraj prvog poluvremena, 0:1

Završeno je prvo poluvreme. Zvezda je bila opasnija i zasluženo vodi. Mladi golman Čukaričkog je u odličnoj formi.

41. minut: Zasluženo vođstvo Zvezde. Nije posebno brzo delovala akcija, ali je Kanga sa desne strane centrirao i pronašao Pavkova na drugoj strani. Visoki napadač je glavom zakucao loptu u mrežu. Mladi Mićović je danas odličan, ali ovde nije mogao ništa.

36. minut: Beležimo dobru situaciju za Čukarički. Kajević je bio u prilici da dobro šutira, ali ništa od toga.

33. minut: Zvezda je izvela šesti korner i zapretila, ali je opet Šapić intervenisao.

27. minut: Zvezda sve  više preti, ali mladi Mićović je za sada odličan na golu Čukaričkog. Domaćin nije klonuo, igra agresivno, ali za sada bez mnogo uspeha protiv razigranih gostiju.

20. minut: Pavkov je proigrao Ivanića, ali ostaje 0:0 jer je Šapić izbio loptu sa same gol-linije.

15. minut: Katai je šutirao, ali za malo pored gola. Zvezda se oslobađa i počinje sve više da preti.

14. minut: Najbolja šansa za Zvezdu! Degenek je šutirao sa ivice šesnaesterca, Mićović je napravio paradu i izbacio loptu u korner.

12. minut: Čukarički je zapretio. Čolović i Kajević su bili u prilici, ali previše slabo za Borjana.

8. minut: Bez nekih posebnih dešavanja. Na jednoj strani imamo slab udarac Roganovića, na drugoj slab centaršut Kataija za Pavkova. Spor tempo, bez mnogo dešavanja.

– Rišairo Živković je na stadionu i gleda meč. On bi sutra trebalo zvanično da potpiše ugovor sa Zvezdom.

3. minut: Čukarički ponovo pokazuje da ne preza od “večitih” u prvenstvu. Ravnopravna igra na samom početku meča.

1. minut: Počeo je meč, Čukarički prvi ima loptu.

– Pozdrav legendi Zvezde i Partizana pre meča.

Printscreen/TV Arena sport

– Prestala je kiša na Banovom brdu, temperatura je oko 15 stepeni, odlični su uslovi za igru. Tribine sa gostujućim navijačima su popunjene.

24sedam/Dušan Nikolić

– Što se tiče Ilićevog sastava, tu je nekoliko iznenađenja. Na golu je drugi golman Novak Mićović, ne znamo da li je u pitanju povreda. U timu je i Stefan Čolović, a još jedan bonus, uz golmana, jeste Nenad Lukić.

– Navijači polako dolaze:

24sedam/Dušan Nikolić

– Poznati su sastavi:

Čukarički: Mićović – Radojičić, Šapić, Tanasijević, Roganović – Docić, Kajević – Čolović, Lukić, Ndijaje – Jovanović. Trener: Saša Ilić

Crvena zvezda: Borjan – Eraković, Dragović, Degenek, Rodić – Sanogo, Kanga – Ben, Ivanić, Katai – Pavkov. Trener: Dejan Stanković.

24sedam/Dušan Nikolić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike