Arsenal završio "kapitalca"! Ponuda prešla 100 miliona, dovode svoju glavnu metu ovog leta

28.06.2023

20:50

0

Autor: P.K.

Ostali su samo detalji oko dolaska "budućeg kapitena"

Arsenal završio "kapitalca"! Ponuda prešla 100 miliona, dovode svoju glavnu metu ovog leta
Deklan Rajs u dresu reprezentacije - Copyright Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Arsenal je na ivici potpisa svoje glavne mete u ovom prelaznom roku, Deklana Rajsa! Prema pisanju medija iz Engleske, postignut je načelni dogovor sa Vest Hemom, a transfer je vredan 105 miliona funti (121,65 miliona evra)!

Nakon što je Arsenal izneo svoju treću ponudu, garantovanih 100 miliona i pet miliona u bonusima, što je najveća ponuda do sad, zvaničnici oba kluba su se uplela u završne pregovore i sada treba još samo da se "ispegla" nekoliko detalja.

Dejli mejl piše da će se glavno obeštećenje plaćati tokom četiri godine. Vest Hem u isto vreme traži da se obeštećenje plati u dve rate od početka 2025. Ipak, ovo neslaganje se opisuje kao malo i nije stvar oko koga pregovori mogu da propadnu. Klubovi se sada dogovaraju, više se ne pogađaju oko cene.

Izlazak Mančester sitija iz trke za Rajsom posle velike ponude Arsenala značajno je ojačao poziciju "tobdžija". Siti je dan ranije ponudio 90 miliona funti, što je Vest Hem odbio. Osvajač triple krune posle toga nije hteo da parira ponudi Arsenala.

Još jedan bitan faktor je to što je Rajs tražio od kluba da prihvati Arsenalovu ponudu od 105 miliona funti. Štaviše, Severni London je uvek bio veća želja 24-godišnjeg defanzivnog veznog igrača.

Zvanični dogovor ličnih uslova neće biti problem, pošto će Rajs potpisati dugoročni ugovor od 250.000 funti (289.000 evra) nedeljno.

Sada odlazi u Arsenal, gde ga trener Mikel Arteta vidi kao budućeg kapitena.

Rajs je debitovao za Vest Hem sa 18 godina i izrastao je u heroja kluba iz Istočnog Londona, kome nije lako da se rastane sa njim. On je odigrao 245 mečeva za "čekićare" i postigao je 15 golova.

On je odigrao tri utakmice za Irsku, a onda je 2018. odlučio da ipak nastupa za Englesku. Od tada je postao ključni deo tima Gareta Sautgejta, zabeleživši 43 nastupa za reprezentaciju.

Vest Hem je imao tešku sezonu sa srećnim krajem. U Premijer ligi se borio za opstanak povremeno, a trener Dejvid Mojs je bio pod velikim pritiskom. Ipak, na kraju je osvojena Liga konferencija, a klub sada ima keša da se dovoljno pojača pred narednu sezonu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike