Mesijev het-trik na rođendan, Maksijev oproštaj, čak 12 golova! Rozario je video spektakl (FOTO, VIDEO)

25.06.2023

13:36

0

Autor: D. N.

Argentinac napušta Evropu i odlazi u Sjedinjene Američke Države

Mesijev het-trik na rođendan, Maksijev oproštaj, čak 12 golova! Rozario je video spektakl (FOTO, VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Nicolas Aguilera

Fudbalska reprezentacija Argentine odigrala je revijalnu utakmicu protiv Njuel Old Bojsa i izgubila sa 7:5. Meč je odigran u Rozariju, rodnom gradu Lionela Mesija koji je na svoj 36. rođendan postigao i het-trik.

Utakmica je upriličena u čast Maksija Rodrigeza, nekadašnjeg igrača Njuels Old Bojsa i reprezentativca Argentine. Od fudbala se oprostio ranije ove godine, a sada je sve i "formalizovano".

Ali nije samo Mesi bio je veliko ime na ovoj utakmici. Bili su tu i Gabrijel Omar Batistuta, Valter Samjuel, Pablo Aimar, novi menadžer Čelsija Maurisio Poketino...

Mesi je u omladinskom pogonu Njuelsa proveo pet godina, od 1995. do 2000. A onda je usledila evropska priča, sa Barselonom. Dao je tri gola, a jedan je bio iz "slobodnjaka". Jedan je bio i iz "slaloma", a treći posle kombinacije sa Rodrigezom. Posle odličnog pasa, primio je loptu na grudi, a onda je usledila i rutinska realizacija.

Podsetimo, Mesi napušta Pari Sen Žermen (sa kojim ima ugovor do kraja meseca), ali se neće vraćati u Barselonu kako se spekulisalo, već će karijeru da nastavi u Interu iz Majamija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike