Lider Srbija gostuje fenjerašu, ali Piksi ne potcenjuje! Ako bude tako, biće problema!

19.06.2023

16:56

0

Autor: D. N.

Za kapitena Tadića najveći stimulans je to što nosi sveti dres i sveti grb

Lider Srbija gostuje fenjerašu, ali Piksi ne potcenjuje! Ako bude tako, biće problema!
Dušan Tadić i Dragan Stojković - Copyright MN Press

Fudbalska reprezntacija Srbije doputovala je u Bugarsku gde je očekuje utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Uoči duela u Razgradu, konferenciju za novinare su održali selektor Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić.

I bili su dobro raspoloženi.

- U dobrom smo raspoloženju došli. Vidimo lep teren, lep stadion. Svi igrači su spremni i na raspolaganju Da li imam nedoumica? Nemam. Igraće tim za koji smatram da može dobro da odigra - kazao je Stojković, a nadovezao se Tadić.

MN Press
 

- Junski termin je malo specifičan za sve, ali mislim da smo svi veliki profesionalci, svesni smo značaja ove utakmice. Igramo za svoju zemlju, dobro smo radili, obazrivi smo, spremili smo se dobro fizički i mentalno, dovoljno da damo maksimum - rekao je kapiten "orlova".

Usledilo je i pitanje o domaćinu, koji je na poslednjem mestu sa samo bodom. Srbija ima maksimalnih šest, a i prva je. Ali to ne zavarava Stojkovića.

- Imam respekt, nema potcenjivanja, moramo biti obazrivi i sa punim respektom prema Bugarskoj. Tako ćemo se i ponašati. Bugarski tim ima nekoliko odličnih igrača, veoma dobri. Onaj ko ih potceni, imaće velikih problema.

Na klupi Bugarske je i Mladen Krstajić.

- Moj veliki prijatelj, a bugarski tim i on sam imaju problema jer nisu dobro startovali i učiniće sve da dođu do bodova. Bićemo oprezni, fokusirani smo na nas. Sutra ćemo biti sportski neprijatelji, ali naravno, ostaćemo i dalje veliki prijatelji.

Šta je prednost Srbije?

- Pre nego su krenule kvalifikacije, rekli smo da će svaka utakmica za nas biti finale. Sutra je treće finale, rešili smo dva finala protiv Litvanije i Crne Gore, želimo da nastavimo u tom ritmu. Pokušaćemo da nametnemo naš stil igre, da budemo dominantni i da nam to donese prednost. Došli smo u Razgrad da odigramo dobru utakmicu i da pobedimo. Ali neće biti lako u svakom slučaju - dodao je Stojković, a onda je usledilo pitanje o Krstajiću koji stalno menja sistem i igrače.

- Moj zadatak i prioritet je da reprezentaciju Srbije spremim na najbolji način i veoma sam skoncentrisan na moj deo posla. A šta radi drugi trener, to nije moj deo posla, ali naravno da znamo dobro njegov rad, tim i detalje oko igre, jer to je moj posao. Imamo dovoljno informacija, sve smo analizirali.

Tadić je upitan i odakle crpi inspiraciju, s obzirom da je rival iz susedstva.

- Svaki susret sa komšijama je motiv više, ali najveći stimulans je nositi ovaj sveti dres i sveti grb. Nije važno ko je na drugoj strani, kada čuješ himnu, nosiš dres sa grbom, ne treba ti ništa više, nikakva dodatna motivacija - rekao je Tadić, dok je za kraj Stojković dobio pitanje ko će početi meč Dejan Joveljić ili Đorđe Jovanović, mladi napadači koji su dobili šansu pošto nema Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića.

- U odsustvu naših najboljih navijača, moramo da pronađemo rešenje. I to ćemo da uradimo. Spomenuli ste Joveljića i Jovanovića. Da, jedan od njih će početi utakmicu. A možda će i obojica - zaključio je Stojković.

Utakmica će početi u 20.45, uz prenos na Premiumu 2 TV Arena sport.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike