Dekijeva Sampdorija dobila nove vlasnike i izbegla bankrot! Odmah se javila legenda i setila se legende (FOTO)

31.05.2023

06:53

0

Autor: P.K.

Hoće li Stanković ostati da vraća tim u elitu?

Dekijeva Sampdorija dobila nove vlasnike i izbegla bankrot! Odmah se javila legenda i setila se legende (FOTO)
Dejan Stanković - Copyright Tanjug/Tano Pecoraro/LaPresse via AP

Olakšanje za Sampdoriju i sve njene navijače: dogovor postignut između bivšeg predsednika Ferera i tandema Radricani-Manfredi. Upravni odbor kluba dao je zeleno svetlo za povećanje kapitala, što spašava Sampdoriju od bankrota i otvara put za pravi prenos vlasništva.

Radricani je i vlasnik Lidsa, koji je u upravo završenoj sezoni ispao iz Premijer lige. On je obećao velika ulaganja i brz povratak u Seriju A, ali za sada se ne zna da li će to biti sa Dejanom Stankovićem na mestu trenera ili ne.

Dobre vesti za Sampdoriju nakon još jednog turbulentnog dana između skupštine akcionara u Đenovi i gustog rasporeda sastanaka u Milanu kako bi se izbalansirale knjige.

Na kraju je postignut sporazum između bivšeg predsednika Masima Ferera sa jedne strane i Andree Radricanija i Masima Manfredija sa druge. Sa sporazumom između strana, i usledila potvrda za povećanje kapitala, put za pravi prenos vlasništva je otvoren.

Neće proći nekažnjeno

Sampdorija je spašena bankrota, iako tehnički vremenski okviri za isplatu plata fudbalerima i tehničkom osoblju za prvi kvartal 2023. nisu ispunjeni, što bi moglo da dovede do oduzimanja 4 boda u narednom prvenstvu Seriji B.

Kasno uveče oglasio se i Ferero:

- Prodao sam Sampdoriju. Prestanite da tražite žrtveno jagnje, ja već 18 meseci ne 'igram loptu' i greške nisu moje. Radio sam u interesu kluba, odlučio sam srcem i za ljude. Samo ću reći da će vam jednog dana biti žao. Srećno Radricaniju, koji je čovek fudbala.

Odmah po objavi vesti, oglasio se i selektor Roberto Manćini, nekadašnji igrač Sampdorije i setio se svog velikog prijatelja i nekadašnjeg saigrača iz Đenove, pokojnog Đanluke Vijalija.

Instagram/mrmancini10
 

- Prvo sam pomislio na tebe – napisao je uz fotografiju Vijalija na svom Instagram "storiju".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike