Totenhem pronašao čudotvorca? Transfer guru kaže da sedi i čeka poziv, mašta o Premijer ligi

03.06.2023

16:49

0

Autor: P.K.

Jedan je od najboljih i najcenjenijih trenera srednje generacije

Totenhem pronašao čudotvorca? Transfer guru kaže da sedi i čeka poziv, mašta o Premijer ligi
Enrike kao selektor Španije - Copyright Profimedia

 

Totenhem je imao katastrofalnu sezonu, punu poniženja i smena na klupi, čak i privremenih trenera. Ne da nije bio ni blizu nijednom trofeju, nego neće igrati ni Ligu konferencija, niti videti Evropu.

A nadali su se navijači "pevaca" da bi ovo mogla da bude sezona kada će se klub umešati u borbu za trofeje. Počelo je trijumfom od 4:1 kod kuće, pa se nastavilo serijom od sedam mečeva bez poraza. U grupi Lige šampiona tim je bio prvi i delovalo je da sve ide kako treba.

Onda je usledio potop. Nekoliko poraza do zimske pauze, eliminacija već na njihovom uključivanju u Liga kup, u trećem kolu, i ispadanja od tada poslednjeg Notingema. Tim je posle ispao i od Milana u Ligi šampiona, a onda i u petom kolu FA Kupa od tada drugoligaša Šefild junajteda.

Antonio Konte je smenjen, posle mesec dana i Kristijan Stelini, a sezonu je kraju priveo Rajan Mejson.

Timu očajnički treba svašta novo, ali svi traže trenera. Poznati "insajder" i "transfer guru", italijanski novinar Fabricio Romano otkrio je da je klub pronašao rešenje. Prema njemu, trofejni i uspešni Luis Enrike čeka ponudu Totenhema!

Enrikeova želja da trenira u Premijer ligi nije tajna, a izgleda da je čak odbio i druge ponude za posao, sve u nadi da će dobiti poziv iz Totenhema. Sada svi navijači čekaju da li će poziv stići.

U nedavnoj epizodi popularnog podcasta "Here We Go", Romano je bacio svetlo na Totenhemovu kontinuiranu potragu za novim menadžerom, ističući Luisa Enrikea kao kandidata na kojeg treba obratiti pažnju.

Govoreći o situaciji, Romano je o trofejnom treneru iz Španije rekao:

- Pratio bih Luisa Enrikea do kraja. Bio je u pregovorima sa Napolijem, ali je obavestio da ga privlači opcija Premijer lige. Tako da, izgleda da Luis Enrike sada čeka Totenhem.

Ne čudi što Enrike privlači toliku pažnju. Sa impresivnim bilansom, uključujući devet glavnih trofeja sa Barselonom, među kojima je i prestižna Liga šampiona, Enrike je visoko cenjen u fudbalskom svetu.

On je u prvoj sezoni kao trener osvojio tripletu sa Barselonom, a u drugoj duplu krunu. Bio je selektor Španije tri godine, a otišao je posle Svetskog prvenstva u Kataru.

Međutim, dok Enrike nastavlja da čeka posao u Totenhemu, klub se nalazi u nezgodnoj situaciji. Prazno mesto menadžera dugo je ostalo neispunjeno, a privlačenje trenera top klase pokazalo se kao izazov.

Uprkos ovim preprekama, ako Totenhem odluči da ga angažuje, nema sumnje da bi Enrike priliku prihvatio sa entuzijazmom i odlučnošću. Njegov dokazani učinak, taktička mudrost i sposobnost da izvuče najbolje iz svojih igrača bi bez sumnje doneli svežinu klubu koji žudi za uspehom.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike