Barselonu izbacuju iz Lige šampiona? Istražitelji UEFA zahtevaju žestoku kaznu za Katalonce!

01.06.2023 | 19:41

Autor: A. Š.

Ekskluzivu je doneo španski ABC Deportes, dok katalonski "Sport" tvrdi da takva kazna sigurno neće stupiti na snagu naredne sezone

Copyright Profimedia

Tek što su proslavili vraćanje na španski tron i upali u stanje euforije zbog sve izvesnijeg povratka Lea Mesija na „Nou Kamp“, navijači Barselone poliveni su kofom ledene vode.

Španski „ABC Deportes“ preneo je ekskluzivnu informaciju – dvojica UEFA istražitelja zaključili su da bi Barselonu trebalo suspendovati na godinu dana iz evropskih takmičenja!

Podsetimo, katalonski gigant nalazi se pod lupom nacionalnih i UEFA pravnika zbog optužbi za korupciju u „slučaju Negreira“. Preciznije, Barselona se sumnjiči za isplaćivanje oko sedam miliona evra nekadašnjem potpredsedniku Sudijske komisije La Lige Hoseu Mariji Negreiru.

Ovaj slučaj podigao je veliku prašinu u evropskom fudbalu početkom godine, a pošto su španske vlasti preuzele celokupnu istragu, svoje istražitelje je uključila i UEFA.

Da se nešto kuva oko „Nou Kampa“ moglo je da se nasluti još minulog vikenda, kada je „Mundo Deportivo“ pisao o potencijalnom izbacivanju Barse iz Evrope na određeno vreme, kao jednu od tri potencijalne kazne, a sudeći po najnovijim informacijama takva mogućnost je izgleda sve izvesnija.

Ipak, čim je „ABC Deportes“ izašao u javnost sa svojim saznanjima, katalonski „Sport“, tradicionalno naklonjen Barsi, objavio je da čak i da takva kazna stupi na snagu, ona sigurno neće biti aktivna naredne sezone.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam