Samardžić: Sanjam dres Barselone i bar jednu godinu da odigram u Zvezdi!

30.05.2023

14:46

0

Autor: D. P.

Piksijev "orao" otkrio svoje tajne

Samardžić: Sanjam dres Barselone i bar jednu godinu da odigram u Zvezdi!
Lazar Samardžić - Copyright MN Press

Srpski reprezentativac Lazar Samardžić ispričao je za banjalučki ATV kako je pregovarao sa Barselonom kada je imao samo 17 godina i kako bi na kraju karijere zaigrao za Zvezdu.

San mu je, dakle, dres Katalonaca koji je nosio njegov idol Leo Mesi i nikad se neće odreći želje da osvoji "Zlatnu loptu" bez obzira što je shvatio da to nije baš lako dostižan cilj.

Samardžić je otkrio i kako je prošao njegov prvi nastu za reprezentaciju Srbije, kada je meču u kvalifikacija za EP protiv Litvanije dobio priliku umesto svog idola Dušana Tadića.

- Nemačka je dobra reprezentacija, igrao sam deset godina tamo i hvala Nemačkoj. Ja sam Srbin, prezivam se Samardžić. Kao zvezdaš, debitovao sam na Marakani, to je neverovatan osećaj. Cela porodica je plakala, mama, tata i devojka. I ona zna šta mi reprezentacija znači kao i mojoj porodici. Dobio sam dosta poruka podrške. U reprezentaciji su me sjajno prihvatili. Morao sam da pevam. Treći dan sam imao nastup, čekao sam to, bio sam nervozan i posle sam mogao da se opustim. Jedan od uzora mi je Dušan Tadić. Poslao mi je dres i čestitku za 14. rođendan. Sada igramo zajedno, volim njega kao igrača, on je majstor pa i ja probam nešto da uzmem od njega - rekao je Samardžić.

Kao supertalentovani dečak Herte bio je veoma interesantan mnogim evropskim klubovima:

- Voleo bih da mi se ispuni želja da jednog dana zaigram za Barselonu. Sada mogu da pričam... Kod mene kući u Berlin je dolazio Patrik Klajvert. Sad ne znam šta je i da li je u klubu, ali tada je bio sportski direktor. Bio sam mali i nisam želeo da idem od kuće. Druga priča bi bila da se sada javi. Uvek sam Mesija mnogo voleo, navijao sam za Barselonu.

Samardžić ima još jedan san:

- Želeo bih da odigram na kraju karijeru jednu sezonu za Crvenu zvezdu!

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike