Đorić za 24sedam: Falćinelija sada čeka mnogo teži put

17.09.2020

11:38

0

Bivši defanzivac Crvene zvezde i nekadašnji selektor Jugoslavije objasnio je šta sve nije funkcionisalo u sredu uveče na Kipru

Đorić za 24sedam: Falćinelija sada čeka mnogo teži put
Copyright MN Press

Kada je fudbal u pitanju reč Milovana Đorića ima težinu. Čovek koji je odigrao više od 130 utakmica za Crvenu zvezdu, koji je tokom prebogate karijere vodio i reprezentaciju Jugoslavije dobro je prostudirao sve ono što se događalo tokom meča 3. kola kvalifikacija u kojima su crveno-beli eliminisani od kiparske Omonije i u razgovoru za 24sedam izneo je svoj sud.

MN Press

Onim čime je iznenađen je odluka trenera Crvene zvezde Dejana Stankovica da penal šutira Italijan Dijego Falćineli, koji se jos nije adaptirao na novi tim i saigrače. Sa druge strane, nije bilo ni velikog Zvezdinog aduta u svim važnim mecevima poslednjih godina Milana Pavkova, što je, takođe, začuđujući potez mladog stručnjaka.

– Možda Pavkov nije za prvih 11, ali mislim da je takav igrač morao da bude makar na klupi. On je neko ko je sve te važne utakmice uvek dobro igrao i u Nikoziji je mogao da bude jedna opcija u napadu – rekao je Đorić.

Iskusni trener tvrdi da je Gelor Kanga podbacio, a da se u igri Aleksandra Katajia osetilo to što tek izlazi iz povrede. Ipak, ključni detalj dogodio se u penal seriji.

– Jedno je kad od Mihajlovića dobiješ preporuke za igrača, a sasvim drugo kad dobiješ vreme da ga i sam dobro upoznaš. Stanković je morao da sačeka sa ubacivanjem u vatru Falćinelija, jer se ovaj nije adaptirao na tim i igru. Iza sebe je imao svega nekoliko minuta do ove utakmice i sad zbog ovog promašenog penala očekuje ga mnogo teži put u Zvezdi. Najgore je što je klub ostao bez para. Da su prošli u sledeće kolo leglo bi na račun skoro 9.000.000 evra – objasnio je Đorić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike