Vatikan je hteo da Zvezda izgubi u Bariju, ali Jadranko je poneo ikonu Svetog Nikole! (VIDEO)

28.05.2023

21:17

0

Jadranko ništa nije hteo da prepusti slučaju. Sve je ispričao Mariji Atanasković

Vatikan je hteo da Zvezda izgubi u Bariju, ali Jadranko je poneo ikonu Svetog Nikole! (VIDEO)
Mara sa Jadrankom - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović/ Ivan Mitić

Crvena Zvezda, Sveti Nikola i Teslini kalemovi na prvi pogled nemaju nikakvu vezu. Međutim, jedan Zvezdaš i vernik, Jadranko Prtina u snu je dobio ideju koja je, veruje, pomogla Zvezda da ostvari istorijsku pobedu u Bariju!

U danima kada se podsećamo na godišnjicu najvećeg uspeha domaćeg klupskog fudbala, navijači pričaju o ključnim igračima, sudbonosnim penalima i karnevalskoj proslavi koja je usledila. Međutim, retko ko zna i pominje možda ključni detalj sa utakmice.

U moru navijača, izdvojio se jedan sa ikonom u podignutim rukama, kome su zbog toga nadenuli nadimak Svetac. U pitanju je Jadranko Prtina koji je sanjao Svetog Nikolu i shvatio da mora nešto da uradi kako bi svom klubu pomogao u prelomnom trenutku.

Uradio je kopiju ikone Svetog Nikole iz Hilandara, koja je karakteristična po zlatnim presecima na omoformu, traci koju nosi preko ramena. Naime, kad se ona “razloži” na delove prema tim presecima, dobija se osnova za Teslin kalem, veruje Jadranko.

Sa gospodinom Prtinom smo se našli u manastiru Ravanica na Vrdniku, čiji je on dobrotvor i gde se i danas čuva ova ikona.

"Svi kalemovi  u Teslinom generatoru koji je obasjao ceo svet su sa omofora svetog oca Nikole, znak X. On je sa ovom ikonom obasjao ceo svet, ali ovo je u Bariju generator koji je sve anulirao, i simboli Crvene zvezde su negativni simboli, Vatikan, planetarni raspored, pomerili su utakmicu za 15min unapred onako kako je njima odgovaralo, oni su meko sterali da bismo mi tvrdo spavali, ali nisu znali da dolazi blagoslov svetog oca!", objasnio je Jadranko voditeljki Mariji Atanasković u emisiji "24sedam sa Marom".

Ovaj Zvezdaš veruje da utakmica nije slučajno pomerena, već da su iz Vatikana konsultovali astrologe i odlučili da će im planete tako više ići na ruku. 

Jadranko sam put u Bari opisuje sa “dođi, vidi, umri”! Još na trajektu Bar-Bari, on je bio na pramcu sa visoko podignutom ikonom. Pravo sa broda otišao je u crkvu Svetog Nikole u Bariju gde se i danas čuvaju njegove mošti, prisustvovao molitvi, a zatim se uputio na stadion. 

Šta je radio dok je Dika Stojanović branio penale, kakva je veza između Boga i fudbala i šta je danas potrebno Zvezdi da bi ponovila taj uspeh, saznaćete ako pogledate novu epizodu “24sedam sa Marom”.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike