Pazar iznenadio Zvezdu, uporni gosti se dva puta vratili! Milojević se oprostio titulom!

28.05.2023

21:10

0

Autor: A. S.

A u Ljutice Bogdana kreće veliko slavlje

Pazar iznenadio Zvezdu, uporni gosti se dva puta vratili! Milojević se oprostio titulom!
Fudbaleri Crvene zvezde slave pogodak - Copyright MN Press

Novi-stari prvak Srbije, Crvena zvezda ugostila je Novi Pazar u poslednjoj utakmici 37. kola, čime je završena sezona u Superligi. Ali nije pobedila.

Rezultat duela-goleade u Beogradu je bio 2:2, a svi golovi dati su u drugom poluvremenu. Strelci su bili Gelor Kanga i Stefan Leković, a pogotke za dva izjednačenja ekipe Davora Berbera postigli su Miljan Momčilović i Slobodan Stanojlović.

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" počela je u svečarskoj atmosferi pošto je "dupla kruna" već bila odbranjena, a od crveno-belih se i oprostio Nenad Krstičić, iskusni vezista. Takođe ovo je bio i oproštajni meč Miloša Milojevića, koga će na klupi naslediti Barak Bahar, čija je promocija zakazana za sutra u 13 časova. Izraelac je duel sa Pazarcima gledao iz lože.

Uvodni minuti pripali su domaćinu koji je imao inicijativu. Ali opasnijih prilika pred golom 21-godišnjeg Lazara Slavkovića nije bilo. Uglavnom, sve se završavalo na ivici kaznenog ili na izblokiranim pokušajima. Lopta nije stizala do najistureniijeg, mladog Jovana Mijatovića koji je danas dobio prednost u odnosu na dvostrukog strelca iz finala Kupa Srbije, Aleksandra Pešića.

A onda, od 30. minuta, uzbuđenja ispred oba gola. Neuspešni pokušaji Strahinje Erakovića i Mijatovića, kao i intervencija Lazara Nikolića u poslednjem trenutku. Zvezdin bek je osujetio Nenada Gavrića na nekoliko metara od gola Milana Borjana.

Desetak minuta kasnije, Eraković je bio u izglednoj šansi, ali je sa sedam-osam metara šutirao traljavo. Tako da Slavkoviću nije bilo teško. Na isteku 45. minuta, Mijatović je "zagrejao" dlanove golmana Pazaraca. Pokušao je glavom, ali je Slavković loptu prebacio preko prečke.

Na poluvremenu je viđen i defile svih klubova članova SD Crvena zvezda koji su ove sezone osvajali trofeje. 

U nastavku su šansu dobili Aleksandar Katai i Jegor Prucev, umesto Mijatovića i Mitrovića. Takođe, Stefan Leković je zaigrao umesto Nemanje Milunovića. Posle pokušaja Kataija glavom, Zvezda je naplatila dotadašnju inicijativu. Irakli Azarov je prošao po levoj strani, vratio loptu na 15-ak metara, a Kanga je šutirao neobranjivo pod prečku.

Slavlje je trajalo veoma kratko, pošto je Miljan Momčilović izjednačio već u 60. minutu. Kao i Gaboncu, i Momčiloviću se mora odati priznanje za prelep gol, sa 20-tak metara.
 
Od 65. minuta zaigrali su i fudbaleri koji se ovog proleća nisu bili na terenu, Krstičić i Marko Gobeljić. Od 71. minuta, ponovo je Zvezda vodila, ali je radost opet kratko trajala. Prvenac Lekovića (glavom) posle "slobodnjaka" sa leve strane Kange je "poništio" Slobodan Stanojlović u 74.

Nekoliko minuta kasnije bilo je i prekida od desetak minuta zbog vatrometa sa tribina stadiona. Kada se dim razišao, glavni sudija Novak Simović najavio je nadoknadu od 12 minuta.

Zatim je bilo prilika na obe strane, ali bez golova. Mada je bilo i nervoze i koškanja.

Sada sledi odmor, pa pripreme za sledeću sezonu u kojoj Zvezdu čeka i Liga šampiona. Na drugoj strani, Pazarci će se boriti u Superligi i Kupu Srbije.

Blog uživo

104. minut - Sudija svira kraj, 2:2. Zvezda slavi titulu, Pazar bod!

100. minut - Ofanziva Zvezde, ali nema promene rezultata

93. minut - Krstičić je mogao da se oprosti golom od dresa Crvene zvezde, ali se u poslednjem trenutku isprečio defanzivac gostiju

91. minut - Nastavlja se, 12 minuta nadoknade

85. minut - Pauza na snazi, dim od bakljade je napravio problem vidljivosti

80. minut - Počelo je slavlje na Marakani, vatromet sa svih strana na trenutak je prekinuo utakmicu, navijači su se potrudili da uveličaju slavlje i titulu ljubimaca

MN Press
 

 

74. minut - 2:2! Kakvo drugo poluvreme, mladi Stanojlović uspešniji od Borjana

70. Minut - Kanga iz slobodnog udarca pravo na glavu mladog Lekovića, 2:1!

60. minut - Miljan Momčilović matira Borjana, 1:1. Golčina sa oko 20 metara, putanju lopte su svi mogli samo da isprate pogledom

57. minut - Kreće Bukari u kontru, dodaje do Kataija, silovito je povukla Zvezda, ali su defanzivci Pazara bili pribrani i odreagovali bez greške

53. minut - GOOOOOL! Konačno se ofanziva Zvezde isplatila, Katai sa leve strane do Azarova, koji šalje usamljenom Kangi u sredini, a Gabonac na volej šalje loptu pod prečku, 1:0. Slavković ovog puta ništa nije mogao.

48. minut - Izgubio je Pazar loptu u opasnoj zoni, krenula je Zvezda da organizuje rpeko kange i Nikolića, pretio je i Katai, ali je Slavković bio siguran

46. minut - Nastavlja se

45. minut - Crveno-beli nižu prilike i to nakon šuta glavom, ovog puta Mijatović, a Slavković se propisno namučio kako bi je skrenuo u korner

42. minut - Zvezda preti posle kornera Kange, ali Eraković šutira po sredini gola, lak posao za Slavkovića

33. minut - Lopta je u nogama Zvezdinih fudbalera, Novi Pazar se brani svim silama

29. minut - Ponovo Zvezda preko Ivanića, ali ni sada nema veće opasnosti za Slavkovića

21. minut - Nešto pasnija igra Novog Pazara,a li i dalje golmani nemaju previše posla. Igračima oba tima nedostaje onaj poslednji korak

15. minut - Zvezda se sve pita, Pazar je taj koji mora da se brani

10. minut - Nešto mirniji period igre, ali domaćin kontroliše tok igre

6. minut - Polu-kontra crveno-velih, Mitrović i Mijatović su povukli, lopta je završila u rukama Slavkovića, a sudija na kraju svirao ofsajd

3. minut - Domaćin motivisan da što pre dođe do gola, Pazar za sada odoleva, ali se igra pred njihovim golom

1. minut - Počelo je, Zvezda u prilici već preko Ivanića, ali spoljni deo mreže

Od Zvezdinog dresa oprostio se Nenad Krstičić, a ovo je kao što je odavno poznato i poslednja utakmica trenera Miloša Milojevića. Odlična atmosfera na Marakani, bakljada na severu.

Na tribinama Marakane oko 25.000 navijača

Sastavi:

C. ZVEZDA: Borjan - Nikolić, Eraković, Milunović, Azarov - Mijailović, Kanga - Bukari, Ivanić, Mitrović - Mijatović.

NOVI PAZAR: Slavković - Zimonjić, Rubežić, Kurdić, Joksimović - Momčilović, Bogdanovcski, Adešina, Gavrić - Stanojlović.

U međuvremenu, uoči poslednjeg meča u sezoni, u Beorgad je stigao novi trener Zvezde, Barak Bahar.

 

 

Crveno-beli su u ovoj sezoni bili itekako efikasni, u prethodna 36 kola, postigli su 94 gola, pa je i "stotka" u opticaju, međutim, trener domaćina, Miloš Milojević nije dozvolio da se tako gleda na narednog rivala.

Poštujemo ekipu Novog Pazara ne bi bilo korektno tako pričati. Znamo da smo se sa njima namučili u Novom Pazaru, jeste sada drugačija situacija, ali kažem poslednja je utakmica. Nije toliko bitno da stignemo do 100 pogodaka, bitno je da dajemo golove. Beležili smo dosta šansi, mnogo nam je veći procenat očekivanih golova nego onih koje smo postigli. Imali smo priliku da dođemo do te cifre, međutim nismo. Na kraju krajeva osnovni cilj nam je da dobijemo utakmicu sutra i da završimo sezonu trijumfalno, da bi se i sledeća tako nastavila - kazao je Milojević.

Zvezda trenutno ima 96 bodova, a iako je reč o utakmici bez takmičarskog značaja, nema sumnje da će učiniti sve da obraduju publiku koja se očekuje u velikom broju. Inače, ulaz je besplatan za sve navijače.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike