Zvezdin cilj za Novi Pazar i oproštaj od Milojevića: Stotka i Katai da pretekne Partizanovog Rikarda na listi strelaca

27.05.2023

13:17

0

Autor: D. P.

Crveno-beli daju pun gas

Zvezdin cilj za Novi Pazar i oproštaj od Milojevića: Stotka i Katai da pretekne Partizanovog Rikarda na listi strelaca
Copyright MN Press

Zvezdin trener Miloš Milojević sutra će poslednji put u ovom mandatu voditi crveno-bele! U goste aktuelnom šampionu od 19.00 časova dolazi ekipa Novog Pazara i to će biti prilika da igrači sa navijačima proslave novu, 13. duplu krunu i 34. titulu u istoriji kluba.

Milojevićje priznao da mu je posle meča sa Čukaričkim došlo mnogo čestitki za novi osvojeni trofej u trenerskoj karijeri.

- Ne mogu da izdvojim čija čestitka je najviše značila, sve su važne. Najznačajnije su svakako čestitke igrača i stručnog štaba, jer sa njima provodim najviše vremena, kao da živimo zajedno. Proslavili smo osvajanje Kupa Srbije, a slavićemo i u nedelju kada i zvanično budemo uzeli titulu.
 
 Za utakmicu protiv Novog Pazara svi igrači su zdravi i konkurišu za najbolji sastav:
 
- Svi su fizički spremni za utakmicu. Nažalost ponovo imamo 20 mesta, plus  dva golmana, a u rosteru 25 igrača, tako da će neko izostati, ali mislim da je do sada grupa bila korektna. Uvek su igrali najspremniji igrači i trudili smo se da svi zabeleže minute.
 
Aleksandar Katai se trenutno nalazi na drugom mestu liste strelaca Superlige Srbije sa 17 postignutih golova, dva manje od Rikarda iz Partizana. U nedelju će imati priliku da se bori i za prvu poziciju. 
 
- Katai će igrati, bitno je za Crvenu zvezdu da pokuša da ima prvog strelca lige. Mislim da bi to značilo i njemu na ličnom planu. Ako bude bio spreman i ako se bude fizički dobro osećao da može da igra mislim da treba da se nađe na terenu.
 
Milojević je najavio izmenjen sastav, što ne treba shvatiti kao jedanaestoricu od bonus igrača:
 
- Videćemo. Ne gledam to tako, mislim da je proslava titule prilika da navijači pozdrave igrače, koji su izneli najveći teret. Naravno biće nekih promena u timu, ali neće se ticati isključivo bonus igrača.
 
Crveno-beli imaju 94 pogodaka u ovoj sezoni, tako da "stotka" ne izgleda kao lak cilj.

- Poštujemo ekipu Novog Pazara ne bi bilo korektno tako pričati. Znamo da smo se sa njima namučili u Novom Pazaru, jeste sada drugačija situacija, ali kažem poslednja je utakmica. Nije toliko bitno da stignemo do 100 pogodaka, bitno je da dajemo golove. Beležili smo dosta šansi, mnogo nam je veći procenat očekivanih golova nego onih koje smo postigli. Imali smo priliku da dođemo do te cifre, međutim nismo. Na kraju krajeva osnovni cilj nam je da dobijemo utakmicu sutra i da završimo sezonu trijumfalno, da bi se i sledeća tako nastavila.

 
Na pitanje da li će se na golu naći mladi Jovan Miladinović, rođen 2007. godine, šef stručnog štaba nije dao konkretan odgovor. 
 
- To moram da vidim sa kolegom, trenerom golmana.
 
Milojević je spomenuo i čestitku direktora Zvezdana Terzića. 
 
- Svakako da mi znači pohvala gospodina Terzića, kao i drugih ljudi iz kluba. Hvala još jednom klubu i Zvezdanu Terziću pre svega, kao i Mitru Mrkeli koji su verovali kada je Dejan Stanković otišao da sam ja taj koji može da donese Zvezdi titulu u istorijskoj sezoni. Mi smo uzeli i duplu krunu, sa svima njima sam pre svega prijatelj, ali poštujem i poziciju u kojoj su moji nadređeni. Hvala im i drago mi je što sam opravdao očekivanja - zaključio je Miloš Milojević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike