"Marakana" je ponovo neosvojiva tvrđava, a brojke su za ponos: Zvezdina godina sa Dejanom Stankovićem

21.12.2020

10:38 >> 11:27

0

Autor: Adam Štulić

Mladi strateg na današnji dan seo na klupu crveno-belih

"Marakana" je ponovo neosvojiva tvrđava, a brojke su za ponos: Zvezdina godina sa Dejanom Stankovićem
Copyright MN Press

Dejan Stanković zaokružio je prvu godinu na klupi Crvene zvezde, koju je preuzeo na današnji dan 2019, umesto jednog od najuspešnijih stratega u istoriji kluba Vladana Milojevića.

Nije legendarni fudbaler imao lak zadatak posle sjajnih reuzultata koje je sa crveno-belima ostvario njegov prethodnik, ali je hrabro ušao u novo profesionalno poglavlje i, posle godinu dana, čini se uspeo da ostvari najveći deo planiranog.

Pročitajte još

– Posle uspešno odrađenih priprema na Pafosu i u Antaliji, trenerski debi Stanković je imao protiv Čukaričkog na Banovom brdu. Uvek neugodno gostovanje, ali uspešno rešeno, trijumfom od 2:0, a vesnici pobede bili su mladi Veljko Nikolić i Njegoš Petrović. Bilo je mnogo problema sa korona virusom, pa se nije ni odigrao plej-of, a Stanković je u toj polusezoni imao osam pobeda, dva remija i dva poraza, uz gol razliku 24:7, računajući i Superligu koja je osvojena i Kup Srbije – objavili su crveno-beli na zvaničnom sajtu kluba i potom skenirali nedavno završenu polusezonu.

– Usledile su letnje pripreme, dodatno uigravanje tima i jesen kojom je uspeo da još više nadmaši sebe i da od Crvene zvezde napravi mašineriju koja dominira u okviru granica Srbije, ali uspeva ravnopravno da se nosi i sa evropskim rivalima. Rezultat toga je jesenja titula, evropsko proleće i plasman u četvrtinu finala Kupa Srbije. Stanković je ove polusezone na ukupno 31 utakmici uspeo da ostvari 25 pobeda uz četiri remija i dva poraza (jedan od Omonije na penale) i gol-razliku 66:14, računajući sva tri takmičenja, kao i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Crveno-beli su posebno istakli jedan detalj.

– Interesantno je da Stanković nema poraz na “Marakani” kao trener. Dokaz da se upravo tu oseća kao kod svoje kuće je taj da je našem stadionu potvrdio epitet – neosvojive tvrđave. On je na 19 utakmica na “Marakani” ostvario učinak od 16 pobeda i tri remija, uz gol-razliku 58:10. Dakle, od kada je Stanković trener Crvene zvezde, naši fudbaleri u svojoj kući u proseku postižu tri gola po meču – stoji na sajtu srpskog šampiona.

Kada se sumira čitav učinak Dejana Stankovića na klupi Crvene zvezde, dođe se do računice da je na ukupno 43 utakmice uspeo da ostvari 33 pobede, uz šest remija i četiri poraza i gol razlikom 90:21.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike