Kakve veze ima prelazak Dejana Stankovića iz Lacija u Inter i sjajna serija Zvezde u Evropi

28.11.2020

11:24 >> 11:53

0

Autor: D. B.

Trener crveno-belih povukao zanimljivu paralelu između njegove igračke i trenerske karijere

Kakve veze ima prelazak Dejana Stankovića iz Lacija u Inter i sjajna serija Zvezde u Evropi
Copyright Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

Svako kada dođe u Crvenu zvezdu sanja o tome da u njoj ostavi trag. Ja sam na početku, ali sam Zvezdino dete. I puno mi znači što sam deo tima koji je uspeo u tome. Uporediću to sa momentom kada sam prelazio iz Lacija u Inter. Tada je bio aktuelan i odlazak u Juventus. Tada mi je Roberto Mančini rekao – „Šta ćeš tamo u Juventusu? Tamo ćeš biti samo deo. A u Interu ćeš imati priliku da ispišeš istoriju“. To svako želi, da piše istoriju svog kluba.

Na ovaj način, trener Crvene zvezde, Dejan Stanković odgovrio je na pitanje koliko mu znači činjenica da su crveno-beli pobedom u Gentu prvi put od 1992. godine uspeli da upišu tri pobede u evropskim klupskim takmičenjima. Uoči sutrašnjeg duela u Superligi protiv Rada, Stanković je govorio i o mentaliteu igrača koje ima na raspolaganju, planovima u zimskoj prelaznom roku, a odgovorio je i na pitanje o žrebu za prolećni deo Lige Evrope, pošto je Zvezda pobedom u Belgiji praktično obezbedila mesto u toj fazi nadmetanja.

Činjenica da se utisci nisu do kraja slegli posle velike pobede protiv Genta, a da na red dolazi još jedna utakmica, naterala je Stankovića, da prvo govori o tome ko će od igrači na koje nije mogao da računa u Belgiji biti spreman za meč protiv Rada.

– Videćemo još, nemam još sve informacije. Neko će da se testira, neko će da odradi probe da vidmo u kakvom je stanju. Iskreno ne znam. Na Kataija i Kangu sigurno nećemo da računamo. Rodić čeka rezultate testa na koronu, Sanogo se vraća. Gobeljića čekamo, a ako bude i minimalnih rizika neće igrati.

Činjenica je da su se igrači Crvene zvezde istrošili u četvrtak uveče na meču sa Gentom i da će i zbog toga duel sa Radom biti jako težak.

– Jedna stvar je što smo fizički sve ostavili u Belgiji. Druga je taj emotivni momenat. Znam šta nam je činiti, imali smo kiks protiv Javora posle slične situacije. Ali, kada je pristup pravi i rezultat će doći. Nekada igra ne može da bude brilijanta, već je bitno da se pobedi.

Vratio se Stanković na još jedan momenat iz Belgije, bez želje da gleda previše ka budućnosti i bez odgovora na pitanje da li je najavio da Zvezda može da uradi nešto veliko i u Evropi.

– Ja sam za korak po korak. Realista sam. Mnogo sam bio srećan posle pobede. Zbog igrača, zbog mojih trenera bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće… Dati sve, ostaviti sve na terenu, to im ide samo na čast. To je napalata svih karantina, rada… Kada pobediš Gent to je potvrda da možemo korak po korak da idemo dalje. Stojim pri stavu da je sa radom i uz ovakav pristup sve moguće

A o tome ko bi mogao da bude rival u sledećoj rundi Ligi Evrope, Stanković neće.

Ne razmišljam o tome – jasan je Stanković.

Pročitajte još: Ko bi prvi mogao da napusti Zvezdu

Nemoguće je bilo nepomenuti i gol Njegoša Petrovića u Belgiji postignut bukvalno posle par desetina sekundi igre.

– On to zaslužuje. Svojim odnosnom, svojim radom i mnogo mi je drago zbog njega. Kada sam došao imao je uspon. Posle je došlo do stagniranja. Sada je njegova forma u usponu, glava je u “uzlaznoj liniji”…

Pročitajte još: Kakvi su planovi Zvezde u zimskom prelaznom roku

Petrović se spominje kao jedan od igrača koji bi mogli da napuste klub tokom zimskog prelaznog roka. A kada je u pitanju dolazak novih igrača, Stanković je zagonetan.

– Ne mogu da pričam o igračima koje nemam. Želim da ove koje imam ovede mazim i pazim. Uvek volim da kažem da čovek pravi na terenu veću razliku nego igrač. A ovi momci su pokazali kakvi su ljudi. Siutacija sa koronom dosta diktira tržište, dosta se toga promenilo, dosta se novca izgubilo, ali ćemo biti spremi da izmislimo nešto što je dobro za Crvenu zvezdu – uz gotovo šeretski osmeh završio je Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike