Stanojević: Vratilo nam se na kraju, mora mnogo brže u napadu, ne smemo da budemo nonšalantni u završnici

17.09.2020

20:40 >> 21:15

0

Autor: 24sedam

Stanojević: Vratilo nam se na kraju, mora mnogo brže u napadu, ne smemo da budemo nonšalantni u završnici
Copyright Promo/M.Todorović/FK Partizan

Partizan je preživeo Moldaviju. Posle produžetaka su uspeli da savladaju Sfintul (1:0). Jedini pogodak postigao je Natho sa penala.

Po završetku susreta je Aleksandar Stanojević odgovarao na pitanja medija.

– Zadovoljan sam. Odigrali smo takmičarski meč, momci su pokazali karakter, fokus, koncentraciju tokom svih 120 minuta. Prezadovoljan sam što se tog dela tiče. Bili su disciplinovani. Ovakve mečeve je teško igrati. Nismo im dozvolili kontre, iako su oni opasni u tom segmentu igre. Imali smo neke šanse na početku koje nismo iskoristili, kasnije smo bili nešto bezopasniji, ali nam se vratilio na kraju – počeo je Stanojević.

Šta ste videli u ovom meču?

– Video sam karakteran i fokusiran Partizan koji želi i dobija ono što hoće, kao što smo se i dogovorili. Momci su bili sjajni. Ima problema u realizaciji i još nekih koje ćemo rešavati. Treba malo da se naviknemo svi.

Kako ste gledali na produžetke?

– Bio sam miran sve vreme, nervoza jeste tu, ali smo spremni bili na sve. Razmišljao sam i ko će šutirati penale ako ih bude. Napadali smo, znali smo da će i oni da pokleknu. Stvarno smo svi verovali i zato se nervoza nije videla na terenu.

Bili ste spremni i na penale?

– Već sam razmišljao i o tome i ko bi ih izvodio u tom slučaju. Ponavljam, bili smo spremni na sve.

Rival u trećem kolu je belgijska ekipa Šarloa.

– Biće lakše zbog pritiska, očekujem drugačiji meč. Oni su u uzlaznoj liniji. Čvrsti su pozadi, imaju izuzetne napadače, dobro su startovali, prvi su u Belgiji. Ipak, daleko je taj meč, ima još do toga.

Kako komentarišete igru Sadika?

– Svaki igrač ima kredit i imaće ga dokle god daje maksimum. Našao se u šansi, što je dobra stvar. Bio je par puta nonšalantan i to mu jedino zameram. Morali su napadači neke stvari brže da rešavaju. Pravili su potez više u završnici, bili su indolentni. Razumem i to, pritisak je veliki, postoji stres.  Vremenom ćemo se upoznati.

Pravili ste prave izmene?

– Imali smo dve prinudne promene. Sadik je iskrenuo zglob, Asano je imao problem sa listom. Izmene su donele novu energiju. Uneli su čvrstinu, promenu i pomogli ekipi koja je bila na terenu.

Mogu li da se očekuju rotacije za meč sa Zlatiborom?

– Imamo u glavi ko će igrati u tom meču. Planirali smo to i pre Sfintula. Moramo da uključimo sve igrače, biće rotacija. Svi mogu da odgovore zahtevima. Što se bunkera tiče, da smo postigli gol iz nekoliko stopostotnih šansi na početku ovog meča verovatno bi se meč otvorio. Kada ne date gol morate da budete strpljivi.

Da li ste se plašili da se ne ponovi Šamrok?

– Ne razmišljam o prošlosti, svakome se dešavaju dobre i loše stvari. Razmišljam samo o datom ternutku. Svaki meč donosi nešto novo, momci su pokazali karakter i pokazali nešto novo.

Šta imate da kažete navijačima?

– Podrška navijača nam mnogo znači. Svaka pozitivna poruka nam znači. Još uvek se tražimo, ali je neophodno da uvek budemo pozitivni. Drago nam je da su uz nas i to nam je bitno – zaključio je Stanojević.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike