FIBA Evropa izabrala legendarnog Španca, ali proterala Ruse i Beloruse i za sledeću sezonu

21.05.2023

00:44

0

Autor: P.K.

On je jedan od pokretača najbolje generacije Španaca u istoriji...

FIBA Evropa izabrala legendarnog Španca, ali proterala Ruse i Beloruse i za sledeću sezonu
Horhe Garbahosa - Copyright Profimedia

Legendarni španski centar Horhe Garbahosa, jedan od igrača koji su pokrenuli "furiju" ka zvanju najbolje košarkaške nacije 21. veka, proveo je poslednjih sedam godina kao predsednik nacionalnog košarkaškog saveza, a od sada ima još jedno zvanje.

On je na izbornoj skupštini u Minhenu izabran za novog predsednika FIBA Evropa, tako da će u naredne četiri godine će voditi evropsku kuću košarke.

U prethodna dva četvorogodišnja mandata, FIBA Evropu je vodio Turgaj Demirel, a kandidat za preuzimanje čelne funkcije, pored Garbahose, bio je i predsednik Košarkaške federacije Francuske Žan Pjer Siuta.

Dešavanjima u Minhenu tokom vikenda prisustvovali su predsednik KSS Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić i menadžer za međunarodne odnose Magdalena Kokić.

Dan ranije, u Minhenu je održana redovna godišnja Skupština FIBA, na kojoj je odlučeno da timovi iz Rusije i Belorusije nemaju pravo da se registruju u klupskim takmičenjima u sezoni 2023/2024, a to su takmičenja FIBA Evropa kup, Evroliga za žene i Evrokup za žene. Bord je odobrio ranu ponudu Poljske federacije za FIBA U20 Evropsko prvenstvo 2024, koje će se održati u gradu Gdinja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike