Ko su potencijalni rivali Zvezde: Ararat u Jermeniji ne vole, jer je klub bogataša

18.09.2020

13:36 >> 15:55

0

Autor: Milan Nastić

Vlasnik kluba je prema Forbosovoj listi najbogatiji Jermen Samvel Karaptijan

Ko su potencijalni rivali Zvezde: Ararat u Jermeniji ne vole, jer je klub bogataša
Copyright Profimedia

Ko to stoji na putu Zvezde u grupu fazu Evrokupa? Sa jedne strane Jermeni, sa druge Slovenci.

Odluku o tome ko će ugostiti crveno-belima saznaćemo sledeće 24. septembra, a predstavljanje potencijalnih rivala krećemo od domaćina tog meča – Ararata.

Klub nema neku veliku tradiciju, osnovan je 2017. godine, i odmah je ušao iz druge u prvu i u prve dve sezone osvojili su isto toliko titula. Ambicije kluba su velike, želje iz godine u godinu rastu, a na čelu kluba je milijarder Samvel Karaptijan, koji živi u SAD i njegovo bogatstvo se procenjuje na 2,6 milijardi dolara. Na Forbsovoj listi 2015. godine sa tadašnjim bogatstvom od četiri milijarde dolara bio je najbogatiji etnički Jermen na svetu.

Ararat Jermenija nije popularan u zemlji zbog tradicije “skorojevića”. Kažu i da nije sasvim pošteno došao do prvog naslova najboljeg i da su tome kumovale brojne sudijske greške. Niko vam međutim neće reći da je titula nameštena. Sa klupe ih predvodi Španac David Kampanjo, ne toliko poznato ime, koji je ovog leta došao u klub.

Najskuplji igrač im je Sergej Vakulenko, vezni igrač, čija je vrednost 400.000 evra. Pored njega, bitan fudbaler je i Jusuf Otabanjo, i rezultati Ararata umnogome zavise od njih dvojice. Nigerijski fudbaler igra za 350.000 evra, a ukupna vrednost celog tima je 1,8 miliona evra. Prosečna starost je 26 godina.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike