Ko su potencijalni rivali Zvezde: Celje, pravi balkanski tim

18.09.2020

15:42 >> 18:49

0

Autor: Milan Nastić

Za slovenačku ekipu igraju domaći igrači, Hrvati i momci iz Bosne i Hercegovine, dok se na čelu nalazi gradonačelnikov čovek od poverenja

Ko su potencijalni rivali Zvezde: Celje, pravi balkanski tim
Copyright Printscreen/Youtube

Eventualni protivnik Crvene zvede može biti slovenačko Celje, koji su u prošloj sezoni osvojili prvu titulu prvaka zemlje u istoriji kluba. Oni su tako postali tek šesti klub od osamostaljenja Slovenije koji je podigao pehar najboljeg u zemlji.

Celje je loše krenulo sezonu, ostvarili su samo pobedu nad Dandalkom iz Irske u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle toga kreće serija negativnih rezultata, poraženi su Moldea na svom terenu u 2. kolu, a pored toga imaju i dva poraza u slovenačkom prvenstvu od Mure i Domžale, dok su remizirali protiv Aluminija.

Inače, Zvezda i Celje su u februaru ove godine odigrali prijateljski meč koji je završen bez pobednika 1:1.

Slovenački klub je procenjen na 7,85 miliona evra, što je takođe daleko ispod procene vrednosti Zvezdinog tima. Kao najvredniji igrači izdvajaju se Advan Kadušić i Dušan Stojinović koji vrede 800.000 evra. Bazu tima čine domaći igrači uz podršku iz Hrvatske i BiH, a od “egzotičnijih pojačanja”, tu je samo Domantas Antanavičijus, 21-godišnji zadnji vezni iz Litvanije.

Sa klupe ih prdvodi Dušan Kosič, koji je u Celju od 2017. godine, dok je na čelu kluba Miloš Rovšnik, gradonačelnikov sekretar i gradski poslanik ispred stranke SDS.

Igraju na stadionu “Arena Petrol”, čiji je kapacitet 13.400.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike