Rus raspalio po Jokanoviću posle otkaza u Moskvi: Niko nije razumeo šta Srbin želi i šta igra Dinamo! Igra tužna, tim zgužvan!

18.05.2023

09:54

0

Autor: D. P.

Loš period u karijeri srpskog trenera

Rus raspalio po Jokanoviću posle otkaza u Moskvi: Niko nije razumeo šta Srbin želi i šta igra Dinamo! Igra tužna, tim zgužvan!
profimedia-0708340959 - Copyright Profimedia

Srpski trener Slaviša Jokanović nije ostavio jak utisak na navijače i bivše igrače moskovskog Dinama. Jokanović je smenjen, a kritičari sad ne zatvaraju usta.

Jedan od mnogih koji su se poslednjih dana oglasili zbog otkaza Jokanoviću je nekadašnji igrač Dinama Vitalij Djakov:

"Jokan" napravio tužni Dinamo

- Otkaz Jokanoviću je logična odluka koja je već odavno spremna. Posle ispadanja iz Kupa Rusije, Slaviša je mogao odmah da dobije otkaz i Dinamo tada ne bi ništa izgubio. Nije imalo smisla pustiti Jokanovića da završi sezonu. Tim se u prvenstvu ne bori ni za šta, eliminisan je iz Kupa, a sama igra tima je tužna. Ne može se reći da je Dinamo tokom nekog dela šampionata bio očaravajući i igrao dobro. Ispostavilo se da je tim cele sezone zgužvan. Niko nije razumeo šta Jokanović želi i šta igra Dinamo - rekao je Djakov i nastavio:

- Sada treba da nađemo trenera koji će početi da priprema ekipu za novu sezonu. Sa ovim pitanjem ne treba žuriti, ali ga ne treba ni odlagati. Neophodno je da se trener opredeli za igrače koji su mu potrebni, da pojača slabe pozicije. Ali nema potrebe ni da se postavlja neko. Sada, dok ima vremena, treba razmisliti i odlučiti ko treba klubu. Koga pozvati u Dinamo? Ne mislim da će Spaleti ili Anćeloti doći. Nema smisla zvati nepoznatog stranca, ovo je još jednom prase u džaku.

"Gde nalaze te Srbe i Nemce?"

- Možete tražiti trenera na svom tržištu, pogledajte one koji su vam pred nosom. Možda treba da nađete nekog mladog, perspektivnog, ko nema ogromno iskustvo, ali ko želi da igra zanimljiv napadački fudbal. Na primer, Kalešin. U Prvoj ligi njegovi timovi su uvek pokazivali zanimljiv napadački fudbal. Bio bih zainteresovan da vidim Jevgenija u Dinamu. A šta vredi dovoditi nekog Nemca ili Srbina u tim? Gde ih uopšte nalaze? Nije mi jasno - kaže Djakov za "Metaratings.ru".

Printscreen/TV Arena sport
Marko Nikolić

Kao zamenu za Jokanovića neki vide i bivšeg trenera Partizana Marka Nikolića. Isto tako u Beogradu se spekuliše da bi Jokanović mogao nazad na klupu Partizana ovog leta, ali taj posao bi došao posle dva otkaza: od Šefild junajteda i poslednjeg u Rusiji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike