Alkantara i zvanično na „Enfildu“: Klop nema nameru da stane sa pojačanjima, Liverpul napada novu krunu

18.09.2020

17:15

0

Autor: 24sedam

Nemački stručnjak doveo Španca, želi još igrača

Alkantara i zvanično na „Enfildu“: Klop nema nameru da stane sa pojačanjima, Liverpul napada novu krunu
Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Čekanje navijača se isplatilo. Tijago Alkantara, jedan od najboljih vezista na svetu, je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Liverpulom. Bajern će dobiti 20 miliona evra, kroz rate, plus novac od određenih klauzula iz ugovora.

– Osećaj je neverovatan, čekao sam ovaj trenutak dugo i zaista sam presrećan. Kako godine prolaze želite da pobeđujete i da osvajate što više trofeja, upravo to opisuje Liverpul. Pored toga, postoji neki osećaj porodice ovde. Sada je na meni da se što brže adaptiram i da pomognem ekipi kako ofanzivno, tako i defanzivno. Obećavam da ću ostaviti srce na terenu i za saigrače i za navijače – poručio je Alkantara u razgovoru za zvanični sajt kluba.

Otkrio je i da je razgovarao sa bivšim igračima „crvenih“ pre prelaska.

– Razgovarao sam sa Kutinjom i Ćabijem Alonsom. Naravon, ne samo o fudbalu, jer se zna šta je Liverpul. Rekli su mi stvari o gradu, o samom životu ovde. Pomogli su mi mnogo da napravim taj poslednji korak – rekao je Alkantara.

On bi mogao da debituje već u nedelju protiv Čelsija.

– Ne znam još u kakvom je stanju, videćemo. Nisam još odabrao sastav za taj meč, ali ako Tijago bude spreman siguran sam da ćemo naći mesto za njega – sa osmehom je poručio Jirgen Klop.

Harizmatični Nemac nema nameru da se zaustavi sada, želi novu krunu. Prema pisanju engleskih medija želi da pojača konkurenciju na krilnim pozicijama. Spekulisalo se o Saru iz Votforda, ali najnovije informacije govore da su blizu dogovora sa Žotom iz Vulverhemptona. Navorno su lični uslovi dogovoreni za ugovor do 2025. godine i čeka se još samo da se klubovi usaglase oko cene koja bi trebalo da iznosi oko 35 miliona evra. Pored toga traži se i još jedan štoper kao zamena za Lovrena koji je otišao u Zenit.

Kada su odlasci u pitanju, jasno je da će neko iz veznog reda morati da napusti „Enfild“, a dok se to čeka mladi napadač Rijan Bruster bi mogao da ode u Šefild junajted za oko 25 miliona evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike