Zvezda se pohvalila - Kanga je najbolji kod nas u 21. veku! Po ovome je ispred Kataija, Ivanića i Milijaša!

16.05.2023

16:34

0

Autor: P.K.

Navijači ga vole, a on voli Zvezdu, sada je ušao u istoriju kluba

Zvezda se pohvalila - Kanga je najbolji kod nas u 21. veku! Po ovome je ispred Kataija, Ivanića i Milijaša!
Gelor Kanga - Copyright MN Press

Prvotimac Crvene zvezde Gelor Kanga ne samo da je ljubimac crveno-belih navijača, nego je sada postao rekorder kluba po asistencijama u 21. veku. Klub se pohvalio da reprezentativac Gabona sada ima 53 uspešna dodavanja.

Kanga je stekao reputaciju igrača s izvanrednim tehničkim sposobnostima i inovativnim asistencijama. Osim toga, pokazao se kao izuzetan izvođač prekida i precizan u slanju dugih i prenosnih lopti. Svojom doslednošću i kreativnošću, Kanga je postao jedan od ključnih igrača na terenu.

Prvu asistenciju u karijeri zabeležio je 7. jula 2016. godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Valete. Tokom te sezone, upisao je ukupno 15 asistencija, od čega 13 u domaćem prvenstvu i dva u Evropi.

Kanga je najviše asistencija, ukupno 44, ostvario u Superligi Srbije. U međunarodnim takmičenjima, uključujući Ligu Evrope i kvalifikacije za Ligu šampiona, zabeležio je osam asistencija, dok je u nacionalnom kupu ostvario jednu.

Ostali igrači, poput Aleksandra Kataija sa 50 asistencija i Mirka Ivanića sa 46, prate Kangin uspeh. Prethodni rekorder, Nenad Milijaš, ima 42 asistencije.

Kanga ima priliku da dodatno poveća svoj broj asistencija u preostalim mečevima sezone, uključujući utakmicu protiv TSC u nacionalnom kupu, pa onda i eventualnom finalu i još dve utakmice u prvenstvu Srbije.

Bez obzira na ishod ovih utakmica, neosporno je da je Kanga ostavio neizbrisiv trag u istoriji Zvezde 21. veka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike