Partizan se sada bori za treće ili četvrto mesto: Menig iskren - Vratićemo se jači!

15.05.2023

12:37

0

Autor: A. S.

Crno-belima nije bilo lako, ali su preostala još dva meča

Partizan se sada bori za treće ili četvrto mesto: Menig iskren - Vratićemo se jači!
Kvinsi Menig - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana juče su savladali ekipi Radničnog iz Kragujevca sa 2:1 i tako zadržali teoretske šanse za mesto u Ligi šampiona. Crno-beli na dva kola do kraja plej-ofa, imaju četiri boda manje, pa su uključene i brojne kalkulacije.

Nakon trijumfa u Humskoj, strelac prvog pogotka na meču, Kvinsi Menig se oglasio i naveo da je njegova ekipa svesna da je mogla mnogo bolje ove sezone.

- Kako da ne, svesni smo svega. Znamo da smo mogli mnogo bolje, jer se sada borimo za treće ili četvrto mesto, a Partizan se uvek borio da bude minimum egal sa ‘večitim’ rivalom. Ove godine je tako, sledeće se vraćamo jači - rekao je Mening, preneo je zvanični sajt kluba.

Crno-beli su ostvarili treću uzastopnu pobedu, ali i dalje ne mogu da računaju na mesto u Evropi, jer je Vojvodina na petoj poziciji, sa šest bodova manje.

- Sada smo u dobroj formi i nadam se da ćemo ovako nastaviti do kraja sezone. Imamo još dve važne utakmice – prvu sa Vojvodinom, koja je blizu nas na tabeli. Međutim, mi moramo prvenstveno da gledamo sebe i kako ćemo mi igrati.

Na kraju, Menig je otvoreno istakao i šta smatra ključnim problemom.

- U fudbalu je sve u samopouzdanju. Ako se osećaš dobro, ti ćeš dobro i igrati. Ako se loše osećaš, to se vidi na terenu… Sada je zaista dobra atmosfera u timu, čim smo se malo vratili. Moramo da privedemo sezonu do kraja kako treba i onda da dobro počnemo novu sezonu - zaključio je Menig.

U sledećem kolu Partizan će u Novom Sadu igrati protiv Vojvodine, dok će takmičenje u Superligi Srbije završiti na svom stadionu duelom protiv Voždovca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike