Legendarni Japanac više nije selektor! Čelnici saveza nisu mogli ovo da mu oproste!

11.05.2023

16:20

0

Autor: D. N.

Vodio je azijsku selekciju, ali ne i formalno jer nema potrebne trenerske licence

Legendarni Japanac više nije selektor! Čelnici saveza nisu mogli ovo da mu oproste!
Keisuke Honda na oproštajnoj utakmici Dejana Stankovića - Copyright MN Press

Legenda japanskog fudbala Keisuke Honda više nije selektor Kambodže. Nekadašnji vezista brojnih svetskih timova potvrdio je da napustio nacionalni tim ove azijske države. Posle pet godina došlo je i do rastanka.

- Projekat koji je počeo 2018. godine je završen. Poslednje takmičenje nismo završili zadovoljavajućim rezultatom, ali se radujem zbog budućnosti ovih igrača. Hvala svima koji su nas podržavali proteklih godina - napisao je Honda na Tviter nalogu.

Neuspeh o kojem je pričao je takmičenje na Igrama Jugoistočne Azije je remi sa Malezijom (2:2), koji je značio i eliminaciju. Dodatni problem je bio što je Kambodža bila organizator, pa mu je tamošnji fudbalski savez zamerio što selekcija nije prošla ni grupu.

Prema poslednjim informacijama naslediće ga Argentinac Feliks Dalmas.

Igračka karijera 36-godišnjeg Honde bila je bogata. Počeo je u Nagoji, a zatim se preselio u Evropu. Igrao je za Venlo, moskovski CSKA i Milan, a zatim počeo da "menja" kontinente. Bio je u meksičkoj Pačuki, Melburn Viktoriju iz Australije, a onda se vratio u Evropu. Igrao je za Vitese, pa za brazilski Botafogo, Nefči iz Bakua, a karijeru je okončao u litvanskoj Suduvi.

Kao što je rečeno, vodio je Kambodžu, ali ne i formalno jer nema potrebne trenerske licence. Ostaje da se vidi koji će biti naredni potezi, odnosno angažman.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike