UEFA kaznila Srbiju! Aktivirana uslovna kazna zbog rasističkog vređanja navijača!

10.05.2023

12:47

1

Autor: A. S.

Izrečena je i novčana kazna

UEFA kaznila Srbiju! Aktivirana uslovna kazna zbog rasističkog vređanja navijača!
Dušan Vlahović i Nikola Milenković - Copyright MN Press

Voljom žreba Srbija se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo srela sa ekipom Crne Gore, a u prvom delu su odigrali meč u Podgorici. Osim trijumfa Orlova rezultatom 2:0, taj meč je ostao upamćen i zbog pogrdnog skandiranja navijača.

Zato je UEFA rešila da kazni Srbiju igranjem jednog meča bez prisustva publike i navela da je tako aktivirana uslovna kazna zbog prethodnog rasističkog vređanja navijača na utakmici Lige nacija prošle godine.!

Navijači su na tom susretu razmenjivali uvrede na nacionalnoj osnovi, a pored meča bez publike, UEFA je izrekla i novčanu kaznu Fudbalskom savezu Srbije od 50.000 evra, kao i zabranu prodaje ulaznica za naredno gostovanje protiv Bugarske (20. jun) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Srbija će kaznu odslužiti 7. septembra, kada stiže ekipa Mađarske.

Kažnjen je i Fudbalski savez Crne Gore i to sa 20.000 evra, a moraće i da zatvore deo stadiona u Podgorici za meč protiv Bugarske (10. septembar).

Srbija posle dva meča vodi u Grupi G sa šest bodova, druga je Mađarska sa tri boda (jedna utakmica), dok je Crna Gora posle dve utakmice treća sa tri boda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike