Samo da se Srbija plasira! Zna se kada počinje prodaja ulaznica za EURO 2024!

17.04.2023

20:36

0

Autor: D. N.

Igraće se na deset stadiona, a finale je zakazano za 14. jul sledeće godine

Samo da se Srbija plasira! Zna se kada počinje prodaja ulaznica za EURO 2024!
UEFA - Copyright Tanjug/AP /Armando Franca

Naredno Evropsko fudbalsko prvenstvo biće održano u Nemačkoj, sledeće godine. O prodaji ulaznica se oglasila i UEFA pod čijom je ingerencijom šampionat. Prve karte će moći da se kupe već početkom oktobra ove godine, tačnije trećeg, potvrdio je Martin Kalen, direktor UEFA ogranka za organizaciju događaja.

Prvenstvo će početi 14. juna sledeće godine, a na otvaranju u Minhenu igraće Nemačka kao domaćin. Naravno, u ovom trenutku ime rivala nije poznato, ali se zna da će žreb za grupe biti organizovan 2. decembra u Hamburgu.

Finale će biti odigrano 14. jula u Berlinu.

Igraće se na deset stadiona, a kako bi se skratilo putovanje navijača i ekipa tokom grupne faze, sve će biti "grupisano" po geografskom principu. Biće podele na sever/severoistok (Berlin, Hamburg i Lajpcig), zapad (Dortmund, Dizeldorf, Frankfurt, Gelzenkirhen i Keln) i jug (Frankfurt, Minhen i Štutgart).

Podsetimo, Srbija je u grupi sa Mađarskom, Litvanijom, Crnom Gorom i Bugarskom. "Orlovi" Dragana Stojkovića Piksija imaju maksimalan učinak posle dve utakmice i prvi su na tabeli. Očekuje se da najveću borbu imaju sa Mađarima koji imaju tri boda iz jednog meča.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike