Fudbal dobio novog superdeku

20.09.2020

08:05 >> 08:06

0

Autor: Milan Nastić

Reč je o je Kandsurenu Ojinbilegu, igraču mongolskog kluba Sumide Genpro, koji je postao najstariji akrivni fudbaler na svetu

Fudbal dobio novog superdeku
Copyright Printscreen/Youtube, Street Footie Net

Verovali ili ne, svet ima novog najstarijeg aktivnog fudbalera na svetu, koji ima čak 55 godina. Reč je Kandsurenu Ojinbilegu, fudbaleru Sumide Genpro, prvoligašu iz Mongolije.

Naime, iako je ovaj čovek u poznim godinama, sede kose, to mu ne smeta da fudbalski rečeno, „grize“ na terenu. Ojinbilegu je izuzetno spreman za svoje godine, ne preza od grubih startova, ukliuzava za svaku loptu, i bori se kao i ostali igrači koji su od njega mlađi više od 20 godina.

Klub za koji nastupa ovaj 55- godišnjak vodi grčevitu borbu za opstanak u prvoj ligi Mongolije i najaveći su pretedent da se vrate u rang u kojem su igrali prošle sezone. Da je reč o veoma lošoj ekipi, pokazuje i plasman na tabeli. Nalaze se na poslednjem mestu bez bodova, uz katastarofalnu gol razliku 7:82, a odigrano je već 15. kola. Do kraja ligaškog dela prve lige Mongolije ostalo je još tri kola, i kako sada stvri stoje sledi ekspresni povratak u drugu ligu.

Dosadašnji rekorder bio je Japanac Kazijuši Miura, koji je i dalje aktivan na terenu iako ima 52 godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike