Umesto fešte - razočaranje! Salernitana odložila šampionsko slavlje u Napulju!

30.04.2023

16:58

0

Autor: A. Š.

Napolitanci razočarali ceo grad propustivši prvu priliku da overe, više od tri decenije čekani, Skudeto

Umesto fešte - razočaranje! Salernitana odložila šampionsko slavlje u Napulju!
Matijas Oliveira - Copyright Profimedia

Napulj je celo nedeljno poslepodne podrhtavao. Onog trenutka kada je Inter overio pobedu protiv Lacija Napolitanci su počeli da spremaju šampionsku feštu, ali je na njihovo veliko razočaranje ono danas odloženo.

Ekipa Lućana Spaletija trebalo je da na svom terenu savlada Salernitanu kako bi posle više od tri decenije donela Skudeto podno Vezuva, međutim gosti iz Salerna svojski su se potrudili da oni ne budu ti protiv kojih će Napulj „goreti“ – 1:1.

Malo ko je ovog popodneva očekivao da Napoli neće proslaviti toliko čekanu i željenu titulu. Na krcatim tribinama "Maradone", kao i u okolnim ulicama na kojima se skupilo nekoliko hiljada ljudi, sve je bilo spremno za početak proslave koja će izvesno trajati danima, kada do nje konačno dođe.

Ipak, Napolitanci su danas kućama otišli razočarani, iako tokom većeg dela utakmice nije izgledalo da će tako biti. Jurišali su Osimen i drugovi konstantno ka golu rivala koji je odolevao sve do 62. minuta, kada je Oliveira sjajno reagovao glavom na centaršut Raspadorija za erupciju oduševljenja u celom Napulju.

Nisu se Spaletijevi izabranici zadovoljili vođstvom, jurnuli su i po drugi gol, ali ih je sjajni Očoa u nekoliko navrata sprečio da overe pobedu i titulu. A onda, kako to obično biva kada svoje šanse ne iskoristiš, usledila je kazna i šok, pošto je Bulaj Dia u 84.minutu ohladio vulkansko grotlo podno Vezuva.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike