Šokantna pobeda Napolija! Juve pao u nadoknadi, Napolitanci pokazali šampionski karakter

23.04.2023

22:55

0

Autor: P.K.

Jako su blizu da i matematički osvoje titulu

Šokantna pobeda Napolija! Juve pao u nadoknadi, Napolitanci pokazali šampionski karakter
Igrači Napolija slave pobedu nad Juventusom - Copyright Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

U velikom derbiju Serije A, Napoli je na šokantan način pobedio Juventus i tako dokazao da će zasluženo postati prvak Italije!

Gosti su na Alijanc areni slavili golom Đakoma Raspadorija u četvrtom minutu nadoknade vremene! Napoli je pobedio 1:0 i tako povećao prednost na vrhu tabele.

Napolitanci sada imaju 17 bodova više od drugoplasiranog Lacija i 19 bodova više od trećeplasiranog Juventusa. Do kraja takmičenja ostalo je još sedam utakmica, odnosno, u igri je 21 bod.

Utakmica je bila prilično izjednačena u prvom poluvremenu, sa malo prilika za gol na obe strane. Napoli je imao više loptu u nogama, ali nije uspevao da probije čvrstu odbranu domaćina. Juventus je pokušavao da zapreti iz kontranapada, ali bez uspeha.

U drugom poluvremenu, Napoli je zaigrao agresivnije i stvorio nekoliko šansi za pogodak. U 70. minutu, Osimhen je pogodio stativu posle sjajnog prodora i centaršuta Elmasa. Samo minut kasnije, isti igrač je šutirao preko gola iz dobre pozicije.

Juventus je mislio da je poveo u 82. minutu, kada je Di Marija iskoristio grešku golmana Napolija i poslao loptu u mrežu. Međutim, sudija je poništio gol posle pregleda snimka i ustanovio da je bilo faula nad Ospinojom u početku akcije.

Napoli je nastavio da napada i dobio nagradu u trećem minutu nadoknade vremena. Elmas je ponovo prošao po levoj strani i uposlio Raspadorija na drugoj stativi, koji je levim volejom zakucao loptu u gol za 0:1.

Juventus je pokušao da izjednači u poslednjim sekundama, ali bez uspeha. Vlahović, koji je zamenio Milika u 90. minutu, postigao je gol koji je takođe poništen zbog ofsajda.

Filip Kostić je igrao do 61. minuta, kada ga je zamenio Politano. Očigledno je da nije bio potpuno spreman za ovaj meč.

Ovo je bila velika pobeda za Napoli, koji je sada na korak od osvajanja titule prvaka Italije posle 33 godine. Juventus se nalazi u teškoj situaciji i moraće da se bori za plasman u Ligu šampiona, pošto ima samo tri boda više od Rome i Milana i pet više od Intera.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike