Milorad Mažić nadomak novog posla - stigao je poziv koji se ne odbija!

25.04.2023

19:00

0

Autor: A. Š.

Nekadašnji najbolji srpski sudija lako bi mogao u bliskoj budućnosti da napusti Kipar i prihvatio se veoma izazovnog posla

Milorad Mažić nadomak novog posla - stigao je poziv koji se ne odbija!
Milorad Mažić u dijalogu sa Nejmarom - Copyright Profimedia

Nekada najbolji srpski sudija Milorad Mažić još je veoma cenjen u fudbalskom svetu. Jedan od najboljih evropskih i svetskih arbitara u 21. veku već nekoliko godina obavlja funkciju prvog čoveka sudijske komisije na Kipru, ali bi u bliskoj budućnosti mogao da se okuša na novoj dužnosti.

Kako pišu ruski mediji, Mažić je jedan od najvećih favorita za preuzimanje funkcije šefa sudijske komisije tamnošnjeg Saveza, koji ulaže mnogo napora da elitni rang ruskog fudbala uskoro postane jedan od cenjenijih na Starom kontinentu.

Podsetimo, nekadašnji srpski arbitar je u svojoj karijeri odusdio čak 13 večitih derbija. Imao je tu čast da deli pravdu na dva Mundijala (2014. i 2018), sudio je na EURO 2016, a krunu karijere u Evropi predstavljalo mu je vođenje finala Lige šampiona 2018. godine u kojem je Real pobedio Liverpul 3:1.

Pre nego što je 2020. godine okačio pištaljku o klin, Mažić je jednu sezonu odsudio u Kini, gde je postao prvi inostrani arbitar koji je proglašen za najboljeg sudiju tamnošnje Superlige.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike