PSŽ gori, Galtije se češlja! Prerano je pričati o otkazu, ispali smo zbog glupog gola!

09.03.2023

15:01

0

Autor: G. F.

Prvak Francuske ni ove godine neće stići do krova Evrope

PSŽ gori, Galtije se češlja! Prerano je pričati o otkazu, ispali smo zbog glupog gola!
Kristof Galtije tokom utakmice PSŽ - Bajern - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Ako ste sportski novinar sigurno ćete jednom godišnje, otprilike u ovo doba ili nešto malo kasnije, napisati rečenicu "PSŽ ni ove godine neće postati prvak Evrope".

Pa da ispoštujemo tradiciju... PSŽ ni ove godine neće biti prvak Evrope. Bez obzira na silne pare koje se ulažu u klub, bez obzira na igrački kadar od kog zastaje dah, šampion Francuske ne može do trofeja u Ligi šampiona.

Nakon glatke eliminacije u dvomeču sa minhenskim Bajernom (0:1, 0:2) Parižani su završili evropski put mnogo ranije nego što su očekivali.

Zbog toga je priča oko smene menadžera Kristofa Galtijea ponovo aktuelna i ponovo glasna po medijima u Francuskoj.

A Galtije na sve to izgleda ne obraća pažnju. Posle izjava o revanšu sa Bajernom deluje kao da nije preterano obraćao pažnju ni na dešavanja na terenu. Iako je njegov tim izgledao nešto agilnije u prvom poluvremenu, u nastavku je zbrisan sa terena. Za sve osim za Galtijea. On je drugačije video meč u Minhenu.

- Nismo znali kako da iskoristimo naše šanse. Igrali smo dobro u prvoj trećini, ali nismo uspeli da materijalizujemo situacije koje smo imali. U drugom poluvremenu smo primili glup gol. Na ovom nivou potrebno je imati više lucidnosti. Ne zna da li je ovo lekcija, koju moramo da naučimo, ali smo frustrirani.

A o kraju njegovog mandata na klupi PSŽ Galtije uopšte ne razmišlja...

- Svi su stvarno razočarani, polagali smo velike nade u ovo takmičenje. Verovali smo da možemo da napravimo dobar rezultat u revanš meču. Prerano je govoriti o mojoj budućnosti. Biću fokusiran do kraja sezone. Ovu eliminaciju moramo što pre da zaboravimo i da nastavimo dalje.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike