Neverovatna životna priča Holanđanina: Mijatović ga doveo za milione u Real, a sada radi kao bolničar

07.04.2023

13:10

0

Autor: D. P.

Holanđanin se snalazi na svoj način

Neverovatna životna priča Holanđanina: Mijatović ga doveo za milione u Real, a sada radi kao bolničar
Rojston Drente - Copyright Profimedia

Nije tako davno bilo kada su svi svetski mediji pisali o fudbalskoj atrakciji sa "De Kajpa", Rojstonu Drenteu, koji je posle finala mladih reprezentacija 2007. godine, u kojem je Holandija pregazila U21 Srbije sa Miroslavom Đukićem na funkciji selektora, došao u Real Madrid kao želja tadašnjeg direktora Predraga Mijatovića.

Drente se nije snašao u velikom klubu! Usledile su pozajmice u Everton, Erkules, pa prodaja u rusku Alaniju, Reding, Šefild Venzdej...

Danas u 35. godini igra za amaterski tim Kozaken bojs u Holandiji, a kako su pare potrošene na razne načine koji su mu odvlačili koncentraciju sa fudbala, mora se nešto raditi i od nečega živeti:

- Cela moja porodica je oduvek radila u oblasti medicine. Moja tetka je medicinska sestra, pa i moja majka radi u zdravstvu. Pre nekoliko godina sam razmišljao da idem na neke kurseve i da učim kako bih video gde bi me to odvelo - priča Drente i nastavlja da objašnjava svoje shvatanje posla u bolnici:

- Vidim sada potpuno drugačiji svet. Pomaže mi da postanem bolji čovek u ovom društvu. To je ono što sam tražio u svojoj karijeri i uspeo sam da pronađem.

Drente je medicinski asistent na odeljenju za osobe sa demencijom.

U Real Madridu je za jednu sezonu dobio 3.000.000 evra!!!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike