I Partizan ume da pobedi: Prvi put od 13. novembra slave se tri boda u Humskoj!

05.04.2023

18:24

1

Autor: D. P.

Fudbaleri Partizana četiri utakmice u nizu bez trijumfa

I Partizan ume da pobedi: Prvi put od 13. novembra slave se tri boda u Humskoj!
Radost fudbalera Partizana protiv Voždovca - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana podsetili su navijače šta to znači sreća posle utakmice u Humskoj.

Nakon poraza od Mladosti GAT i Radnika, remija sa Kolubarom i Radničkim 1923, pa neuspeha sa Šerifom u Ligi konferencije i CSKA 1948 u prijateljskom duelu, konačno su crno-beli smogli snage da savladaju Voždovac.

Jedini gol na meču bio je delo Rikarda u 5. minutu.

Nije mnogo toga Partizan promenio u svojoj igri, osim što je sa većom energijom izašao na "zmajeve" i sa jednim baš raspoloženim igračem - Kvinsijem Menigom. Rezultat bi i pored toga morao da bude veći i u korist domaćih, ali gosti su došli sa neverovatnim Andrijom Katićem među stativama.

Zvezdin đak, ako bi se izuzele dve bespotrebne greške zbog poigravanja tamo gde to nije dozvoljeno, činio je prava čuda u kaznenom prostoru Voždovca.

Odbranio je sigurna tri zicera i još par puta intervenisao kod šuteva iz daljine koji su tražili ćoškove njegovog gola, pa se ovih 1:0 na "krovu" mogu proslaviti kao uspeh. Da je neko drugi bio umesto Katića na golu, moguće je da bi doživeo katastrofu.

Partizan je još daleko od potpunog ozdravljenja. Ponovo su padovi koncentracije u završnici mogli skupo da koštaju, ali ni danas se to ne bi moglo nazvati fudbalskom pravdom, jer domaći su dominirali, stvarali prilike i do tri boda su došli više nego zasluženo.

Ovakav tok je imala utakmica Partizan - Voždovac 1:0 (1:0)

kraj

90+2. minut - Izlazi Jović, ulazi Jevremović.

90+2. minut - Katić je ponovo na mestu, brani Jovićev šut.

90. minut - Igraće se još tri minuta!

87. minut - Žuti za Jovića.

87. minut - Baždar glavom i ništa, brani Katić!

85. minut - Igrase rasplamsala, prvo je Voždovac imao opasan napad preko levog boka gde je Filipović lako sipao, pa je u kontri Rikardo probao da pronađe baždara, srećom za Voždovac Katić je istrčao na vreme i mogao je da izbaci loptu u aut.

84. minut - Izašao Jočić, ušao Mitrović.

83. minut - Zicer za Rikarda, Menig sa levog krila centarirao, a najbolji strelac Partizana dozvolio Katiću da se još jednom istakne.

81. minut - Izašao Pantić, ušao Kolorado.

80. minut - Rikardo, stativa! Jović je uneo loptu u šesnaesterac, tamo je Menig prihvatio, odložio u desnu stranu, pa dodao do Rikarda koji je šutirao, Katić sa stativom sprečio da uđe u gol.

79. minut - Izašao Nešković, ušao Medić.

76. minut - Umalo da Kadrić kazni Partizan za sve promašaje i bezidejnost. Njegov udarac glavom završio je pored stative.

73. minut - Meniiig ... Sjajna prilika, dobar pokušaj glavom posle centzaršuta Baždara sa desne strane, ali Katić je junak "zmajeva".

70. minut - Izlazi Natho, ulazi Baždar.

68. minut - Nathov beg posle oduzete lopte na sredini završio se proigravanjem Rikarda koji je nespretno uleteo u ofsajd zamku. I da nije utisak je da bi centarfor Partizana solirao u kaznenom želeći da sam završi ovu akciju. 

64. minut - Menig udarac i sjajna parada Katića, najlepši trenutak na utakmici posle gola Rikarda.

61. minut - Žuti za Mijailovića posle starta nad Nathom, skraćeni korner za crno-bele sa leve strane. Ništa u nastavku akcije, Natho je centrirao, neko od gostiju je izbio loptu na ivicu kaznenog odakle je Jović nekontrolisano levom poslao loptu vsioko preko gola.

59. minut - Žuti za Damjanovića posle greške ruši Rikarda kao poslednji igrač. Situacija je bila dalje od gola, negde na oko 30 metara pa stoga nije došla i oštrija kazna.

54. minut - Teodorovićev šut iz okreta završio na stativi. Zaledila se srca navijača Partizana, njih oko stotinjak. Na kraju i sudija pokazuje da je centarfor Voždovca bio u ofsajdu. Da je pao gol, gledao bi se snimak.

47. minut - Nathov šut sa 18 metara, Katić se bacio u desno i paradom sprečio siguran gol.

46. minut - Nastavlja se meč, nema izmena.

poluvreme

44. minut - Poigrava se Katić po drugi put, pokušao je i da dribla u svom petercu, totalno bez rezona, ovaj put nije kažnjen, a malo je baš nedostajalo da mu Rikardo ili Menig zatresu mrežu!

43. minut - Ništa se ne dešava već dugo, gosti su uspeli da dođu do kakve-takve ravnoteže u igri, ali nisu još opasnije zapretili Stevanoviću. Partizan na drugoj strani želi da iskoristi veći prostor na delu terena "zmajeva" i da kontrom dođe do drugog gola, ali zasad ova taktika ne daje rezultate.

32. minut - Ista meta, isto odstojanje. Voždovac ne dolazi do poseda, Partizan ga ima, ali nije povećao prednost. Malo lepše lice crno-belih od onog koje smo navikli da gledamo u poslednje vreme.

22. minut - Joviiić! Udarac sa oko 18 metara posle kontre koju je povukao odlični Menig!

18. minut - Apsolutna dominacija Partizana. Lopta je u nogama Fejse, Pantića i Natha, brzo menja vlasnika, dodavanja su precizna, pa se gosti nalaze uvek u nekom trouglu kao na treningu. Ipak, šansi nema posle gola. Beležimo jedan dribling Pantića u kaznenom gostiju i šut Jovića, kao i pokušaj Saničanina u spoljni deo mreže posle kornera.

10. minut - Kakva prilika za Meniga i kakva greška Katića! Holanđanin je dobio dobar pas od Rikarda koji je presekao jedno loše dodavanje, a više poigravanje golmana Katića, usledio je centaršut do Meniga koji levicom sa druge stative prebacuje gol.

5. minut - Gool, Rikardo! Duga akcija u kojoj su učestvovali svi iz ofanzivnog dela tima završio se Rikardovim udarcem po zemlji iskosa sa leve strane. Centarfor crno-belih pogodio je suprotni ugao, tako da Katić nije imao previše šansi da zaustavi ovaj šut.

1. minut - Počeo je meč!

BLOG UŽIVO:

Fudbaleri Partizana danas od 16.30 (Arena Sport TV, Premium 1) časova na svom stadionu dočekuju ekipu Voždovca.

Igraće se u veoma lošim uslovima, jer sneg je sigurno stvorio uslove da se tokom utakmice ošteti teren problematičnog kvaliteta.

Crno-belima je neophodna pobeda posle četiri loša rezultata na svom terenu, ukoliko žele da se upuste u borbu za drugo mesto i prolaz u Ligu šampiona.

15.33 - Sastavi:

FK Partizan
Protkol Partizan - Voždovac

 

15.14 - Meč će suditi Pavle Tomić.

12.26 - Iz Partizana su danas tokom dana poručili: Igra se protiv Voždovca, karte se mogu kupiti do početka utakmice

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike