"Bili smo bolji, a ispali smo": Žile nije zaboravio briselsku noć i zbog nje se raduje novom susretu s Partizanom

24.09.2020

09:10 >> 09:21

0

Autor: Adam Štulić

Gledao sam ponovo ove nedelje ta dva duela Partizana i Anderlehta iz 2010. godine - kaže iskusni defanzivac

"Bili smo bolji, a ispali smo": Žile nije zaboravio briselsku noć i zbog nje se raduje novom susretu s Partizanom
Copyright Profimedia

Kada u četvrtak uveče istrče na travu stadiona Šarlroa, Aleksandar Stanojević i Milan Smiljanić naspram sebe će imati poznato lice iz jedne od najlepših noći u istoriji kluba iz Humske. Pre 10 godina, takođe u Belgiji, ali u Briselu, fudbaleri Partizana su, tada predvođeni mladim strategom i sa iskusnim vezistom u ekipi, posle penal ruleta otišli u grupnu fazu Lige šampiona eliminisavši Anderleht, čiji je dres tada nosio Gijom Žile.

Danas pekaljeni defanzivac (36) trebalo bi da bude jedan od vodećih igrača, za evropske utakmice, neiskusnog Šarlroa, koji će od 19 časova na svom terenu dočekati “parni valjak” u utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Pričaću malo saigračima pre meča. Reći ću im da ne budu pod stresom. Zaista se nadam da ćemo proći u plej-of, jer ćemo tamo igrati protiv Leha (u sredu eliminisao Apolon, Poljaci na Kipru slavili 5:0), kod kuće, možda i pred publikom. To je jedinstvena prilika da uđemo u grupu – istakao je Žile za belgijske medije.

Pored uspeha svog sadašnjeg kluba, Žile će imati motiv više u susretu sa crno-belima, kojima je u dvomeču sa Anderlehtom dao tri gola (po jedan u Beogradu i Briselu i jedan u penal seriji), koja nisu bila dovoljna da tadašnji belgijski šampion izbori plasman u elitno takmičenje.

– Ako dođe do penala, šutiraću sigurno. Gledao sam ponovo ove nedelje ta dva duela Partizana i Anderlehta iz 2010. godine. Znate, Suarez, Bilja i Busufa su promašili te penale sa “crne tačke”. Bili smo bolji, ali smo propustili priliku da se plasiramo u Ligu šampiona. Zbog toga sam srećan što mogu ponovo da igram protiv beogradskog kluba – rekao je Žile.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike